Hoe bekijk je je Instagram profielfoto

Hier zijn een paar manieren om in te zoomen en je Instagram profielfoto optimaal te bekijken met behulp van geschikte apps op Android en iOS apparaten.

Instagram is het ultieme sociale netwerk voor afbeeldingen: een plek om je foto’s en video’s te delen met vrienden en kennissen, snel en plezierig. Toch is het voor velen een beperking dat de Instragram profielfoto zo klein is, en dus geen perfect beeld van de gebruiker geeft. In werkelijkheid is dat echter niet helemaal het geval: er zijn manieren om op deze afbeeldingen in te zoomen en ze beter zichtbaar te maken.

Om dit te doen, moet je speciale apps installeren, of het web gebruiken. Vroeger kon dit rechtstreeks vanuit Instagram, via een speciale interne functie, maar dit bestaat niet meer en het is dus nodig om speciaal gemaakte apps te gebruiken.

Waarom Instagram profielfoto’s vergroten

Maar wat is het nut van het vergroten van Instragram profielfoto’s? Omdat de originelen zo klein zijn, is het vaak moeilijk om precies te zien met wie je praat, of om de persoon nauwkeurig te herkennen. Daarom is het soms handig om de foto’s in een groter formaat en resolutie te kunnen bekijken.

Apps om je Instagram profielfoto te vergroten

Om je Instagram profielfoto beter te kunnen bekijken, zijn er dus een aantal gratis apps, voor iPhone en Android, waarmee je kunt inzoomen en de foto in hoge resolutie kunt bekijken.

Vergroot je Instagram-profielfoto op Android

Een geweldige app voor het vergroten van je Instagram-profielfoto op Android is Profile Picture Download, die je gratis kunt downloaden uit de Play Store. Nadat u het geïnstalleerd en gestart hebt, gaat u naar het hoofdscherm en voegt u de gebruikersnaam toe van de persoon van wie u de profielfoto vergroot wilt zien. Klik vervolgens op het vergrootglas om toegang te krijgen tot het profiel van de gebruiker: hier kunt u de uitvergrote Instagram profielfoto bekijken. Je kunt hem ook downloaden door hieronder op “Download deze pictur” te klikken.

Vergroot je Instagram-profielfoto op iOS

Als je je Instagram-profielfoto op je iPhone wilt vergroten, kun je Photo Viewer For Instagram gebruiken, waarmee je dit in slechts een paar eenvoudige stappen voor elkaar krijgt. Zodra u de app hebt gedownload en geïnstalleerd, gaat u naar het hoofdscherm en typt u in het daarvoor bestemde veld de naam in van de gebruiker van wie u de profielfoto wilt bekijken. Klik dan gewoon op het zoekresultaat om de afbeelding automatisch weer te geven.

Sites voor het bekijken van Instagram profielfoto’s

Hetzelfde resultaat als met de apps kan ook worden verkregen via speciale diensten die direct online te vinden zijn. Handig voor wie liever een computer gebruikt of voor wie het geheugen van zijn smartphone al te vol is en geen nieuwe apps kan installeren. Een uitstekende site om je Instagram profielfoto in groter formaat te bekijken is Instadp, waarmee je hem in hoge resolutie kunt bekijken. Deze site is ook handig om de verhalen en rollen van de gebruiker anoniem te bekijken, zonder geregistreerd te zijn bij het sociale netwerk. Een nuttige optie dus, voor wie in de schaduw wil blijven.

Hoe gebruikt u het? Simpel. Nadat u verbinding heeft gemaakt met de site, voert u in het veld bovenaan de naam in van de gebruiker wiens foto u wilt bekijken en start u de zoekactie. Druk vervolgens op de knop ‘volledige grootte’ om in te zoomen op de Instagram-profielfoto. Het zal ook mogelijk zijn om het beeld van interesse te downloaden, via de “Download” knop: op deze manier zal het in een nieuw browser tabblad openen. Net als bij het downloaden van een afbeelding klikt u nu met de rechtermuisknop op de afbeelding en klikt u op de knop “Afbeelding opslaan als”.

Een andere handige online dienst om hetzelfde resultaat te bereiken is ThumbTube, dat gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken is. Op deze site kunt u niet alleen uw profielfoto bekijken, maar ook andere foto’s en video’s van Instagram downloaden. Nogmaals, het is zeer eenvoudig te gebruiken. Zodra u verbonden bent met de startpagina van de site, gaat u naar Instagram Downloader en klikt u op Instagram Profile Picture Downloader. Voer vervolgens de gebruikersnaam van de persoon die u interesseert in het tekstveld in en klik op de knop “Verzenden”. De profielfoto wordt dan weergegeven, die kan worden vergroot met de knop “HD weergeven”. De foto kan ook worden opgeslagen door er met de rechtermuisknop op te klikken en ‘Foto opslaan als’ te kiezen.