Tesla down: eigenaren buitengesloten uit hun auto

Door ongepland onderhoud zijn honderden automobilisten buitengesloten geraakt uit hun auto. De enige oplossing: wachten

Technologie is geweldig: ze bespaart ons tijd en moeite, en maakt elke dagelijkse handeling veel gemakkelijker en directer. Maar 99% van de tijd, als er iets misgaat of niet meer werkt, kunnen zelfs de simpelste handelingen zoals het aanzetten van een lamp of het openen van een autodeur ongelooflijk ingewikkeld worden.

De eigenaren van Teslas weten daar wel iets van, want zij hebben de laatste uren meer dan een paar problemen met het instappen in hun auto. Sinds enkele uren heeft de telematica-infrastructuur van Tesla in de VS problemen en de app, die het openen en sluiten van de elektrische auto in de VS en tientallen andere functies regelt, werkt gewoon niet. De woede en frustratie van de eigenaren overspoelen Twitter, waar boze berichten worden geplaatst tegen het Amerikaanse bedrijf omdat het zijn gebruikers niet heeft gewaarschuwd.

Tesla app down: what’s going on

Zoals gemeld door Downdetector.com, is de Tesla app down voor onderhoud. Zoals sommige gebruikers aangeven, lijkt het erop dat er een aantal niet nader omschreven back-upoperaties aan de gang zijn, operaties waarover het management van Tesla echter nog geen officiƫle uitspraken heeft gedaan.

Niets ernstigs, als de app niet wordt gebruikt om het voertuig op afstand te beheren en, in de meeste gevallen, door gebruikers wordt gebruikt als een “digitale kopie” van de sleutels. Hij kan dus worden gebruikt om deuren te openen en te sluiten en het voertuig te starten zonder de originele sleutel bij zich te moeten hebben. Een groot gemak, maar nu de dienst er niet meer is, zijn veel mensen kilometers van huis uit hun auto kwijtgeraakt.

Een chip onder de huid om toegang te krijgen tot de auto?

Een mogelijke oplossing voor dit probleem zou kunnen komen van een experiment dat is uitgevoerd door een Amerikaanse computeringenieur die in het bezit is van een Tesla 3. Amie DD, de naam van de ingenieur, heeft een chip onder haar huid laten implanteren om haar auto te openen en zo het probleem van de autosleutels, die vaak thuis worden vergeten of in het ergste geval verloren gaan, op te lossen. Het is een beetje een extreme oplossing, maar een die lijkt te werken door de mogelijkheid te vermijden om per ongeluk voor altijd uit de auto te worden vergrendeld.