5 dingen om te weten over de nieuwe Messenger

Facebook heeft de nieuwe Messenger 4 uitgebracht, waarin nieuwe functies zijn geïntegreerd. Laten we alle nieuwe functies van de beroemde Messaging App

Op 4 oktober 2018 kondigde Facebook de release aan van de nieuwe Messenger, zijn beroemde instant messaging App. Vanaf december werd de update op sommige apparaten uitgevoerd, om de eerste dagen van januari 2019 officieel te worden vrijgegeven en verspreid.

Messenger 4 is nu beschikbaar voor alle gebruikers, en het zit vol met nieuwe functies. Als je de app ook gebruikt, is de nieuwe interface je vast opgevallen. Die is droger en minimaler dan de vorige. De witruimte is zeker toegenomen en de pictogrammen zijn afgenomen. Natuurlijk is het ontwerp niet de enige verandering, je moet Messenger starten om de spannende nieuwe functies te ontdekken: van tabbladen, tot chataanpassingen, tot meer controle over acties. Hier zijn 5 dingen om te weten over de nieuwe Messenger 4.

Drie nieuwe tabbladen in Facebook Messenger

Less is more. Dat lijkt het motto te zijn van de nieuwe boodschapper. Bij het opstarten van de applicatie valt onmiddellijk de vermindering van tabbladen bovenaan de interface op. De nieuwe versie heeft er slechts drie: Chat, Mensen en Suggesties.

Het tabblad Chat verzamelt recente gesprekken en Verhalen van vrienden. Contacten toont alle contacten, met prioriteit voor actieve contacten. Ook hier worden de verhalen van vrienden weergegeven, net als op Instagram. Suggesties is de echte nieuwe functie van Messenger. In dit tabblad kunt u nieuwe toepassingen ontdekken, interactief met bedrijfspagina’s werken en spelletjes spelen.

Meer kleur in chats

De tweede nieuwe functie zal liefhebbers van personalisatie aanspreken. De tweede nieuwe functie zal in de smaak vallen bij liefhebbers van maatwerk, want het is al langer mogelijk om de kleur van Messenger-chats aan te passen, maar met de nieuwe versie kun je zelfs een kleurverloop kiezen en de tinten zien veranderen naarmate je verder in het gesprek komt.

Om de tinten te beheren, tik je op de naam van de contactpersoon of groep en ga je naar Instellingen. Door op het onderdeel Kleur te klikken, kunt u het kleurverloop kiezen dat u op het gesprek wilt toepassen.

 Meer intuïtieve acties

Het komt vaak voor dat u tijdens een chatgesprek een videogesprek wilt starten of een afbeelding wilt verzenden. Nu is het gemakkelijker om de actie te kiezen die u wilt ondernemen: sleep uw vinger gewoon naar rechts of links om alle beschikbare opties te zien. Wanneer u een chatgesprek selecteert, veegt u gewoon naar rechts voor toegang tot het menu, de optie om het gesprek te dempen of de optie om het gesprek te verwijderen.

Alle functies binnen een pictogram

Bij Messenger 4 zijn de functies verzameld binnen het pictogram dat wordt gevormd door vier punten. Om nu een geanimeerde afbeelding, een gif, een emoji te sturen of een spelletje met een contact te spelen, hoef je alleen maar op het icoontje te klikken en de gewenste functie te kiezen.

Coming Dark Mode

Facebook wil de Dark Side omarmen? Niets om je zorgen over te maken, in feite is er een echte traktatie voor gebruikers op komst. De donkere modus stelt gebruikers in staat de klassieke witte kleur van de chat om te zetten in donkerdere, minder oogvermoeiende tinten. Dankzij deze functie kunnen gebruikers zelfs in het donker op Messenger schrijven en is het probleem van blauw licht, dat schadelijk is voor het gezichtsvermogen, opgelost.