HBO Max komt naar Europa: hier is wanneer

Het Amerikaanse streamingplatform wil zijn grenzen verleggen. Het komt naar andere landen over de hele wereld in 2021. Hier zijn de details.

Hbo is een van de populairste betaaltelevisie-zenders in de VS, eigendom van Home Box Office, dat dan weer gelinkt is aan WarnerMedia. Een van de diensten die aan haar abonnees wordt aangeboden is het streamingplatform Hbo Max. Het is een dienst die sterk lijkt op Netflix of Amazon Prime Video en die in 2020 in de VS wordt gelanceerd.

In slechts één jaar tijd heeft het een hausse aan abonnementen gezien, geholpen door de pandemie die miljoenen mensen dichter bij home entertainment heeft gebracht. Hbo Max is een van de best voorziene diensten voor liefhebbers van tv-series en films. Het heeft een eindeloze catalogus van bekende internationale titels, alsmede vele exclusieve inhouden. Het bedrijf heeft nu aangekondigd dat het binnenkort zijn grenzen zal verleggen: Hbo Max is klaar om te landen in 39 andere landen over de hele wereld, van Latijns-Amerika tot Europa. Voorlopig zal Italië echter moeten wachten. Er zijn echter ook oplossingen om in ons land naar buitenlandse content te kijken.

Hbo Max: platform features 

Hoewel Italië niet tot de landen behoort die het streaming platform binnenkort zullen ontvangen, kunnen we de komende jaren toch interessant nieuws tegemoet zien. Het is dus een goed idee om je erop voor te bereiden. Allereerst omvat de Hbo Max catalogus DC series (de directe concurrenten van Marvel, die in plaats daarvan deel uitmaken van Disney+) maar ook Warner Bros, Cartoon Network en Looney Tunes Cartoons titels. Daarnaast is er Max Original content: de Friends special en het Gossip Girl vervolg worden binnenkort onder deze noemer uitgebracht.

Net als Netflix, Amazon Prime Video of Disney+ is voor toegang tot HBO Max een abonnement nodig en het downloaden van de app voor smart tv’s, smartphones, tablets of het bekijken van content op een pc via de browser.

Het abonnement kost €14,99 per maand in de Verenigde Staten, terwijl het bedrijf de prijzen voor het buitenland nog niet officieel heeft bekendgemaakt.

Hbo Max: waarom moet Italië wachten?

Onder de landen in de wereld die de dienst zullen ontvangen zijn Portugal, Spanje, maar ook Venezuela, Argentinië, Costa Rica, Centraal-Europa… de grote afwezige is Italië. Waarom? In 2019 tekende Hbo een overeenkomst met Sky, dat de rechten heeft om veel content van het bedrijf tot 2024 te distribueren.

Dus kan de catalogus van Hbo waarschijnlijk op Sky en Now Tv komen, terwijl het streamingplatform er niet meteen zal komen. In feite is veel van de inhoud die door Hbo in de VS wordt verspreid, uitgezonden op Sky en Now TV in Italië. Een daarvan is de tv-serie The Undoing, maar ook Euphoria of Game of Thrones.

Hoe Hbo Max in Italië kijken?

Hoewel het bedrijf besloten heeft ons land op stand-by te zetten, is er een oplossing waarmee u het obstakel kunt omzeilen: de VPN (virtueel privénetwerk).

Met deze oplossingen kunt u verbinding maken met buitenlandse platforms die in ons land niet beschikbaar zijn. Het enige wat u hoeft te doen is een bepaalde software downloaden en een abonnement betalen. Op dit moment is dit de enige manier om Hbo Max in Italië te bekijken, in afwachting van de officiële komst van het platform in ons land.