Hoe bel je een Android-vriend met FaceTime

Apple heeft FaceTime onlangs opengesteld voor Android- en Windows-apparaten, met enkele beperkingen: hier is het tweede leven van FaceTime

FaceTime is een van Apple’s langstlopende diensten. Het werd meer dan tien jaar geleden aangekondigd, en tot nu toe is het een dienst gebleven die alleen was voorbehouden aan Apple-gebruikers, dat wil zeggen degenen die een iPhone, iPad of Mac bezitten, die elkaar vrijelijk konden bellen en videobellen met behulp van hun internetverbinding.

Recentelijk heeft Apple besloten minder inflexibel te zijn over de “eisen” voor het gebruik van FaceTime, en hoewel met veel beperkingen in Cupertino hebben ze hun hand uitgebreid naar degenen die een Android of Windows-computer gebruiken. Dit is een historisch keerpunt, als je bedenkt dat Apple sinds de presentatie van FaceTime (2010) tot gisteren nooit een centimeter van zijn positie is afgeweken. De browsergebaseerde oplossing die is gereserveerd voor niet-Apple-gebruikers is in bètaversie en degenen die het hebben getest, zeggen dat de verbinding met het gesprek niet al te stabiel is, maar zoals alle nieuwe functies moet het misschien eerst een beetje inwerken voordat het goed werkt.

Hoe FaceTime je een Android

De eerste optie om een Android-vriend te bellen met FaceTime voor iPhone en iPad is om de FaceTime-app te openen en op de optie Koppeling maken te tikken. Onmiddellijk nadat u erop hebt gedrukt, verschijnt het klassieke scherm voor delen, waaruit u kunt kiezen via welk medium u de link naar het gesprek wilt delen.

De alternatieven zijn de typische die iOS en iPadOS bieden, namelijk Berichten, WhatsApp, Telegram, Messenger enzovoort. Zodra je de link naar het gesprek hebt verzonden, moet je wachten tot de ontvanger – in het voorbeeld een Android-gebruiker, maar het kan ook een Windows-gebruiker zijn – op de link tikt waarmee een webpagina wordt geopend waarmee hij of zij kan deelnemen aan het gesprek.

De andere optie – de meest directe – om een Android-vriend te bellen met FaceTime, is door de app te openen en te tikken op het item Nieuw FaceTime-gesprek. Als de persoon die je wilt bellen een Apple-toestel heeft, ontvangt hij of zij het FaceTime-gesprek rechtstreeks, maar als hij of zij een Android-telefoon heeft, genereert de app automatisch een link waarmee de ontvanger het gesprek via een webbrowser kan beantwoorden.

Hoe bel je vanaf Android met FaceTime

Er is geen FaceTime-app voor Android en je kunt – althans voorlopig – niet vanaf een Android naar een iPhone bellen via FaceTime. Je kunt alleen deelnemen aan een gesprek dat door een iPhone tot stand is gebracht, en het lag niet zo voor de hand dat dit zou gebeuren: Apple heeft jarenlang te kennen gegeven FaceTime alleen voor Apple-gebruikers gesloten te willen houden, en heeft pas onlangs de mogelijkheid geopend om Android- en Windows-klanten een kans te geven.

Het scenario van een FaceTime-app voor Android is dus voorlopig onwaarschijnlijk.

Heeft iemand een Apple-account nodig om deel te nemen aan FaceTime?

Diegenen die deelnemen als “beller”, d.w.z. Android- of Windows-gebruikers, hebben geen Apple-account nodig voor een FaceTime-gesprek. U hoeft alleen maar uw naam in te voeren voordat u deelneemt aan het gesprek, die vervolgens aan de beller wordt getoond. De beller zal dan uw naam herkennen en het gesprek beginnen.