Facetime

FaceTime is een video- en audiochatproduct ontwikkeld door Apple Inc. waarmee gebruikers met elkaar kunnen communiceren via video- of audiogesprekken. Het is beschikbaar voor ondersteunde mobiele iOS-apparaten met iOS 4 en hoger en Mac-computers met Mac OS X 10.6.6 en hoger. Het gebruikte mobiele apparaat moet een naar voren gerichte camera hebben en de gebruikte Mac-computer moet een FaceTime-camera hebben.

FaceTime Audio is beschikbaar voor elk mobiel apparaat dat iOS 7 en hoger ondersteunt en voor elke Mac-computer met Mac OS X 10.9.2 en hoger. Het is vergelijkbaar met een typisch spraakgebaseerd telefoongesprek, maar biedt een betere gesprekskwaliteit omdat het een VoIP-service is die vergelijkbaar is met Skype.

FaceTime is gratis te gebruiken, maar vereist een Apple ID en wifi- of mobiele verbinding.

FaceTime instellen

Als FaceTime op een iPhone wordt gebruikt, is deze al geactiveerd met het telefoonnummer van de iPhone. Als een gebruiker geen iPhone heeft, kunnen FaceTime-oproepen nog steeds worden gedaan naar andere FaceTime-gebruikers met behulp van het e-mailadres dat is gekoppeld aan de Apple ID. Als de FaceTime-functie is gedeactiveerd of uitgeschakeld, volgt u deze stappen om deze opnieuw te activeren:

  • Ga naar Instellingen

  • Scroll naar beneden en selecteer FaceTime

  • Veeg met de schakelaar naast FaceTime zodat deze groen wordt. Dit geeft aan dat de functie is geactiveerd.

  • Tik op Gebruik uw Apple ID voor FaceTime en voer uw inloggegevens in.

  • Selecteer het e-mailadres en telefoonnummer dat u wilt gebruiken voor inkomende en uitgaande FaceTime-oproepen.

Op hetzelfde scherm binnen de instellingen hebben gebruikers de mogelijkheid om contacten te blokkeren. Dit betekent dat inkomende oproepen van opgegeven contacten niet worden ontvangen.

FaceTime op Android

FaceTime is niet compatibel met niet-Apple-apparaten, aangezien het een eigen app en service is. Om een ​​FaceTime-oproep te plaatsen, moeten beide gebruikers iOS-apparaten hebben, wat betekent dat een iPhone-gebruiker geen FaceTime kan gebruiken met een Android-gebruiker. Android- en andere niet-Apple-gebruikers kunnen andere videoservices gebruiken, zoals Skype, WhatsApp en Zoom.