Wat is domo?

Domo is een Business Intelligence (BI) software-as-a-service (SaaS) -platform dat is ontwikkeld om bedrijven te helpen bij het verzamelen en transformeren van onbewerkte gegevens die zijn opgeslagen in een of meer databases of opslagplaatsen in gerichte rapporten, dashboards en grafieken die kunnen worden gebruikt voor bedrijfsanalyse om nieuwe manieren te vinden om inkomsten te maximaliseren, kosten te verlagen, nieuwe zakelijke kansen te ontdekken en meer.

Domo, dat zijn naam ontleent aan het Japanse woord voor ‘Thank You’, is een cloudgebaseerde oplossing die is ontworpen om gegevens van meerdere back-endsystemen samen te voegen om holistische weergaven van bedrijfsprestaties te bieden met filterbare en configureerbare toegang tot een verscheidenheid aan key performance indicators (KPI’s) en metrics.

Dit maakt het veel gemakkelijker voor zakelijke besluitvormers om realtime gegevens te bekijken in een reeks aanpasbare dashboards en de informatie snel te analyseren om de bedrijfsprestaties te verbeteren en te profiteren van nieuwe kansen. Domo biedt een uitgebreide reeks configureerbare datadisplays met rijke grafieken, meerdelige widgets, sparklines, trendindicatoren en meer.

Domo’s connectiviteitsopties en concurrerende aanbiedingen

Wat betreft het verbinden van de onbewerkte gegevens met het cloudgebaseerde platform van Domo, gebruikt Domo applicatieprogramma-interfaces (API’s) om zowel gestructureerde als ongestructureerde gegevens op te halen met meer dan 100 vooraf gebouwde connectoren voor een verscheidenheid aan gegevensbronnen, waaronder de meest populaire databases ( MySQL, SQL Server, IBM DB2 en Oracle DB, bijvoorbeeld) en services zoals Salesforce, Google Analytics, Dropbox en Facebook.

Domo concurreert in de steeds drukker wordende Business Intelligence-sector met zowel on-premise als cloudgebaseerde BI-aanbiedingen zoals Tableau, Microsoft Power BI, Salesforce Wave, Chartio, Looker, Yurbi, Grow, Sisense, Klipfolio en meer. Domo’s prijsstelling en marketing richting grotere ondernemingen plaatsen het vaak aan de bovenkant van de momenteel beschikbare Business Intelligence-producten.