Hoe Motorola Razr opvouwbaar met eSim kopen in Italië

Tim lanceert de Motorola Razr met geïntegreerde eSIM: ontdek alle kenmerken van het aanbod en koop uw nieuwe smartphone van de nieuwste generatie

In de nabije toekomst zullen smartphones niet langer de klassieke SIM bevatten, maar de zogenaamde eSIM, d.w.z. een virtuele kaart waarmee u zowel een verbinding met het datanetwerk als de telefoonlijn kunt hebben, maar op een andere manier dan wat we gewend zijn.

Het doel van het inbouwen van een virtuele SIM in apparaten is ruimte te besparen door steeds lichtere en handelbaardere smartphones te produceren; en tegelijkertijd batterijen meer ruimte te laten innemen terwijl ze aan kracht en autonomie winnen. Met deze doelstellingen voor ogen offeren veel bedrijven onderdelen van hun mobiele telefoons op. Zo heeft Apple besloten de 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting uit zijn iPhones te verwijderen. Kortom, mobiele telefoons moeten nu het essentiële bevatten, en de SIM-kaart kan gemakkelijk worden vervangen door een eSIM. Sinds enkele weken zijn er ook virtuele kaarten in Italië: Tim, Vodafone en Wind bieden al de mogelijkheid om een eSIM aan te vragen of om te zetten, terwijl de anderen daar binnenkort mee beginnen (afgezien van Iliad).

Wat is een eSIM?

Het woord eSIM komt van Embedded SIM: het is een innovatieve manier om de SIM op te vatten. Dit formaat heeft geen fysieke ondersteuning, maar is in het toestel geïntegreerd. In een notendop: de SIM-microchip wordt niet op plastic gedrukt, maar rechtstreeks op de logische kaart van de smartphone of tablet.

De voordelen voor zowel fabrikanten als gebruikers zijn velerlei. In de eerste plaats verkort het de tijd die nodig is om van operator te veranderen, omdat het niet langer nodig is de oude plastic kaart te vervangen. Bovendien zal het zeer moeilijk zijn om een telefoonnummer te verliezen dat op de SIM is opgeslagen en kunt u van smartphone veranderen zonder u zorgen te maken of het nieuwe slot compatibel is met de oude kaart. Kortom, de eSIM is een echt voordelige oplossing. Een van de smartphones die met deze oplossing wordt aangeboden is de Motorola Moto Razr, de nieuwe opvouwbare smartphone van de Amerikaanse fabrikant die exclusief voor TIM naar Italië komt.

Functies van de Motorola Razr

De Motorola Razr was een van de smartphones waar het meest reikhalzend naar werd uitgekeken van 2020. Het is een moderne terugkeer naar zijn oorsprong, want het ontwerp doet denken aan de oude clamshell-telefoons. Alleen gaat het in dit geval om een smartphone met opvouwbaar scherm en een heel ander ontwerp dan de Galaxy Fold en de Mate X.

Motorola’s nieuwe Razr heeft twee displays: een externe van 2,7 inch en een interne die, wanneer geopend, een formaat van 6,2 inch bereikt. Kortom, het formaat van een normale smartphone, maar met een vormfactor en afmetingen die veel kleiner zijn dan die waaraan we gewend zijn.

TIM biedt de Motorola Razr met geïntegreerde SIM: details

Motorola Razr met eSIM is verkrijgbaar in de TIM-winkels en ook op tim.it voor een prijs vanaf januari 2020 van €1.599 of in termijnen van €39, waarbij een eerste bijdrage van €299 moet worden betaald.