Google Translator: camera herkent automatisch talen

Belangrijke update voor Google Translator: nieuwe 60 talen toegevoegd en het wordt mogelijk om een tekst te kaderen met de camera om de vertaling te krijgen

Artificiële intelligentie begint door te dringen in alle lagen van ons online leven. Het is nu aanwezig in vele aspecten van de technologie die we dagelijks gebruiken en die we normaal als vanzelfsprekend beschouwen. Kunstmatige intelligentie-algoritmen stellen ons bijvoorbeeld in staat zinnen in honderden idiomen onmiddellijk te vertalen dankzij Google Translator.

De ontwikkelaars bij Big G hebben een systeem ontwikkeld op basis van neurale machines, kunstmatige intelligentie en machinaal leren om de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Dankzij de Neural Machine Translation-technologie, bijvoorbeeld, kan de vertaler-app van Google zinnen en tekst interpreteren, zelfs zonder internetverbinding, terwijl het gebruik van de camera van het apparaat voor het vertalen van verkeersborden, billboards en meer simpelweg door ze te kaderen.

Google Translate Instant camera

De Mountain View-gigant heeft deze functie drastisch verbeterd door het slanker en sneller te maken, en ondersteuning voor 60 nieuwe talen te integreren. De nieuwe update brengt het aantal vreemde talen dat door Google Translate’s Instant Camera wordt ondersteund op 88, van Arabisch tot Hindi en van Maleisisch tot Vietnamees.

De belangrijkste nieuwe functie is echter een andere. De camera van Google kan nu automatisch de taal van de tekst in de foto herkennen en meteen een vertaling aanbieden. Zo hoeft u geen tijd te verspillen met het zoeken in de lijst met ondersteunde talen naar de taal waarin u geïnteresseerd bent, omdat u direct de betekenis van de tekst kunt zien.

De evolutie van Google Translate

In mei vorig jaar werd Google Translate geïmplementeerd in Google Lens, dat de Google Assistant gebruikt om gebruik te maken van intelligente herkenning van wat zich in het cameraframe bevindt om tekst, objecten, plaatsen, interessante punten en streepjescodes te lokaliseren. Bovendien is Google Translate al aanwezig in spraakgestuurde speakers zoals Nest Home.