Hoe u uw Android-contacten naar een SIM- of SD-kaart kunt overbrengen

Het kopiëren van contacten van een Android-smartphone naar een SIM- of SD-kaart is eenvoudig, hetzij via de instellingen van uw mobiele telefoon of met speciale toepassingen.

Het maken van een kopie van het adresboek van de contacten die u op uw Android-smartphone hebt, is essentieel. U moet er immers rekening mee houden dat onvoorziene gebeurtenissen aan de orde van de dag zijn. Het is dus beter om voorbereid te zijn. Uw telefoon kan stuk gaan of zoekraken.

In deze omstandigheden, die in het dagelijks leven vaak voorkomen, loopt u, als u geen back-up van uw adresboek hebt, het risico alle nummers en adressen te verliezen die u in de loop der jaren hebt verzameld. Er zijn verschillende manieren om deze onaangenaamheden te vermijden, zoals het opslaan van uw contacten op de SIM of op een SD-kaart. Laten we eens kijken hoe u in beide gevallen het beste te werk kunt gaan.

Hoe kopieert u contacten van telefoon naar SIM

Het verplaatsen van contacten van telefoon naar SIM is een procedure waarmee u uw adresboek kunt bewaren voor het geval uw smartphone kapot gaat of zoekraakt. Het kan echter ook nuttig zijn voor wie meerdere telefoons met dezelfde SIM gebruikt. Maar is een back-up maken van je adresboek met Android gemakkelijk? Als u nieuwsgierig bent naar hoe u contacten naar Android kunt importeren, lees dan het volgende.

Hoe nummers kopiëren van telefoon naar SIM met Android

Wilt u Android-telefoonboek naar SIM kopiëren? Zoek gewoon de adresboek-app en open hem. Zodra u dit hebt gedaan, hoeft u alleen nog maar te klikken op het pictogram met de drie verticale stippen, dat zich in de rechterbovenhoek bevindt. Wacht dan gewoon tot het menu verschijnt en druk op Instellingen. Na deze voorbereidende stappen komt u in het Contacten Instellingen scherm, van waaruit u verder kunt gaan door te tikken op Contacten importeren/exporteren en Contacten exporteren te selecteren. Tot slot moet u op Exporteren klikken.

Er verschijnt nu een bericht waarin u wordt gevraagd waar u uw contacten naartoe wilt exporteren: kies SIM-kaart en klik op OK. U kunt dan kiezen welke contacten u wilt opslaan. Het is echter altijd het beste om alles op te slaan door op het pictogram Alles te klikken. Bent u ervan overtuigd dat u slechts een deel van uw adresboek naar uw SIM-kaart wilt overbrengen? Klik dan op het cirkelvormige icoon naast het gekozen nummer en vervolgens op Klaar. Om vergissingen te vermijden, gelieve te noteren dat de hier gegeven instructies betrekking hebben op het kopiëren van nummers van uw telefoon naar uw Samsung SIM-kaart.

Maar hoe nummers overzetten van uw telefoon naar een Lg SIM? En hoe kopieer je contacten naar een Huawei SIM? De inzendingen zijn misschien een beetje anders, maar niet veel meer. Vergeet niet dat u ook het omgekeerde kunt doen, d.w.z. contacten kopiëren van een SIM naar een Android telefoon, maar ook in dit geval moet u stap voor stap te werk gaan. Als u zich afvraagt hoe u SIM-nummers kunt herstellen, weet dan dat dit een ander verhaal is.

Hoe nummers van telefoon naar SIM verplaatsen met behulp van specifieke apps

Denkt u dat de hierboven aangegeven methode te lang en te gearticuleerd is? Wilt u weten hoe u sneller nummers van uw telefoon naar uw SIM-kaart kunt verplaatsen? U kunt proberen een van de vele speciale apps te gebruiken die momenteel beschikbaar zijn. Veel gebruikt is Copy to SIM Card, dat je gratis kunt installeren in de Play Store. Klik na het downloaden op Openen en vervolgens op Toestaan.

Wilt u nu weten hoe u contacten van telefoon naar SIM-kaart overbrengt? Klik op Telefooncontacten en vervolgens op het vakje naast Alles selecteren. Klik vervolgens op het pictogram met de drie puntjes en vervolgens op Kopieer geselecteerde contactpersonen naar SIM. Vergeet niet dat de capaciteit beperkt is. Copy to SIM is ook interessant: nog een gratis app die ook zeer intuïtief is. Probeer het om het te geloven! Maar is het mogelijk om uw telefoonboek te kopiëren naar uw iPhone SIM-kaart? Laten we er samen achterkomen.

Hoe nummers op iPhone SIM opslaan

U bent in het bezit van een iPhone en u wilt uw contacten op de SIM opslaan? Weet dat dit niet mogelijk is. Het enige wat u kunt doen is uw SIM-contacten naar uw toestel importeren. Om dit te doen, moet u ze exporteren naar een VCF-bestand, ze vervolgens overbrengen naar een Android-terminal en ze ten slotte importeren op uw SIM-kaart.

Hoe maak je een back-up van je adresboek naar een SD-kaart

Na te hebben gezien hoe je contactpersonen van je telefoon naar je SIM-kaart verplaatst, is het goed om te weten hoe je een back-up van je adresboek naar een SD-kaart maakt. In feite hoeft u alleen maar de MyBackup app te gebruiken. Allereerst moet je de app installeren en dan openen. Zodra deze basisstappen zijn voltooid, hoeft u alleen nog maar het menu Nieuwe back-up te openen en de optie Gegevens te kiezen.

Op dit punt wordt de gebruiker gevraagd of hij de contactkopie wil opslaan. Hij of zij moet dan de optie Lokaal kiezen, die u naar een scherm brengt waar u kunt beslissen wat u wilt kopiëren door op Contactpersonen te klikken. Het is belangrijk te onthouden dat het mogelijk is een naam te geven aan de gemaakte back-up, de gemaakte back-up te behouden, die ook de datum bevat, of er een te maken die op uw behoeften is afgestemd. Om de back-up op uw SD-kaart te beveiligen, hoeft u alleen maar op OK te drukken.