Hoe contacten delen met Android

Om een telefoonnummer naar een vriend te sturen, kunt u ad hoc-apps gebruiken zoals Share Contacts of Google Contacts. Zo werken ze

Het lijkt misschien anachronistisch om in het tijdperk van Facebook Messenger en WhatsApp te praten over het delen van telefoonnummers. Maar dat is niet het geval. Integendeel. In sommige gevallen kan het zeer nuttig zijn te weten hoe een contact kan worden gedeeld, vooral in een zakelijke omgeving. Het is niet altijd mogelijk om rechtstreeks via WhatsApp een bericht te sturen om contact te leggen met een persoon.

Daarom kan een applicatie op uw smartphone die speciaal is ontworpen om contacten te beheren, de ideale oplossing zijn. Om een contactpersoon te verzenden op een Android smartphone, kunt u een aantal apps downloaden uit de Google Play Store. Deze apps zijn gratis en stellen u in staat om het telefoonnummer van een persoon te delen via SMS, e-mail en alle andere ondersteunde middelen. Zij zijn ook gemakkelijk te gebruiken en vereisen geen speciale kennis. Hier is welke apps te installeren om contacten te delen op Android.

Share Contacts

Share Contacts kunt u elk type informatie over een contactpersoon (telefoonnummer, e-mailadres, thuisadres) te delen door middel van een van de vele meegeleverde tools. U kunt het contact verzenden via e-mail, WhatsApp, instant messaging-applicaties of per SMS. De enige beperking is de applicaties die op uw Android smartphone zijn geïnstalleerd. Share Contacts is gratis beschikbaar in de Google Play Store.

Contacten

Een andere applicatie die u kunt gebruiken om telefoonnummers te delen is Google Contacten, dat standaard aanwezig is op elke Android smartphone. Met de functie ‘Delen via tekst’ kunt u de contactpersoon verzenden via elke instant messaging-applicatie op uw toestel. Bovendien kunt u met Contacten ook alternatieven zoals QR-codes gebruiken.

WhatsApp

Zoals veel mensen weten, kunt u ook een telefoonnummer delen via WhatsApp. Dit is zeker de gemakkelijkste methode. Om een telefooncontact te versturen met WhatsApp, ga je gewoon een chatgesprek aan, klik je op de paperclip en vervolgens op Contact. Dit zal een lijst openen van alle telefoonnummers op uw smartphone.