Hoe u de opslagruimte op Android kunt vergroten zonder een microSD-kaart te gebruiken

Als uw smartphone geen microSD-sleuf heeft, moet u cloudopslagdiensten of een USB-stick gebruiken om de opslag te vergroten

De meeste Android-smartphonegebruikers kopen een microSD-kaart wanneer ze de opslagruimte op hun telefoon willen vergroten. Dit is een verstandige keuze en ook heel handig. Maar niet alle telefoons, vooral oudere, hebben een sleuf voor uitbreidbaar geheugen.

Als we geen externe geheugenkaart kunnen of willen kopen om in ons toestel te plaatsen om de opslagruimte te vergroten, moeten we proberen onze telefoon zo veel mogelijk op te schonen. Gelukkig is dit een vrij eenvoudige operatie die iedereen kan doen. De eerste stap is het controleren van de applicaties op uw smartphone. Over het algemeen zijn apps, samen met foto’s, de belangrijkste oorzaak van het gebrek aan geheugen op uw smartphone.

Apps verwijderen

Als uw telefoon bijna geen geheugen meer heeft, is het tijd om een aantal apps te verwijderen die u niet meer gebruikt. We mogen niet vergeten dat een Android smartphone, zeker als het niet de laatste generatie is, de neiging heeft minder efficiënt te werken wanneer de opslagruimte meer dan 75-80% bedraagt. Eerst moeten we nagaan welke apps het meeste geheugen innemen. Om dit te doen, moeten we naar Instellingen gaan, dan Opslagruimte en tenslotte Apps. Op dit punt krijgen we een pagina te zien met een lijst van de apps die het geheugen het meest verstoppen, en moeten we de apps die we niet gebruiken verwijderen. 

Foto’s verwijderen

Foto’s en video’s zijn, zoals al eerder gezegd, het andere grote probleem voor de opslagruimte van een smartphone. Na maanden of jaren, afhankelijk van onze passie voor fotografie, zal het geheugen van de telefoon helemaal vol zitten met onze opnamen. Dit betekent niet dat we de mooiste momenten van onze dagen niet meer hoeven vast te leggen, we hoeven de foto’s alleen maar op te slaan in een extern geheugen van onze telefoon. Dit kan bijvoorbeeld de computer thuis zijn, of zelfs een externe harde schijf. Maar we kunnen ook een cloud service gebruiken. Google Foto’s, bijvoorbeeld, biedt onbeperkte opslag voor foto’s en video’s. Zolang de foto’s niet groter zijn dan 16 megapixels en de video’s niet meer dan 1080p.

Streaming gebruiken

Een ander groot probleem voor het geheugen van de telefoon zijn de bestanden die we downloaden. Vooral de muziek die we op het apparaat opslaan. Om te voorkomen dat op deze manier te veel opslagruimte in beslag wordt genomen, is de oplossing om gebruik te maken van streamingdiensten en apps. Zoals Spotify of Deezer, bijvoorbeeld. Een goed alternatief, vooral als u niet voor diensten wilt betalen, is Plex. Dit is een toepassing voor het synchroniseren van het geheugen van uw pc met uw smartphone, zodat u naar muziek kunt luisteren zonder opslagruimte op uw mobiele apparaat in beslag te nemen.

USB flash drives

MicroSD-kaarten zijn niet de enige manier om de opslagruimte op uw Android-smartphone te vergroten. Er zijn ook veel USB-sticks op de markt die we gemakkelijk kunnen meenemen. Indien nodig, kunt u de stick gewoon in de USB-poort van de telefoon steken en foto’s, video’s en documenten verplaatsen.