Hoe selecteer je producten verkocht en verzonden door Amazon

In dit artikel leggen we uit hoe je een filter instelt om alleen de producten verkocht en verzonden door Amazon weer te geven die je nodig hebt. Lees hier!

Winkelen op Amazon is een groot gemak: zittend achter je bureau, met een computer of smartphone, kun je zo’n beetje alles kopen, van huishoudelijke producten tot persoonlijke verzorgingsproducten, van kleding tot apparaten, enzovoort. Maar als je veel inkopen doet op de beroemde e-commercesite, is het ook goed om te weten hoe je op koopjes en aanbiedingen kunt jagen. Daarom is het ook nuttig te weten wat er door Amazon wordt verkocht en verzonden. Dit zijn producten die een breed scala aan voordelen bieden, zowel wat betreft kosten als snelheid van verzending, dus waar mogelijk is het altijd het beste om deze boven andere te kiezen.

Wat Amazon verkoopt en verzendt

Wanneer je Amazon verkoopt en verzendt zegt, heb je het over producten die volledig door het e-commerce platform in kwestie worden afgehandeld. Dit betekent spullen die honderd procent veilig zijn. En dat is nog niet alles: voor bestellingen van 39 euro of meer profiteert u van gratis verzending. Dit is altijd gegarandeerd als u Prime-klant bent. Een ander groot voordeel is dat de e-commercesite zelf voor alles zal zorgen: van de verkoop, tot de verzending, tot het bieden van garantie en een uitstekend retoursysteem. Dit betekent dat het product zeer snel en veilig aankomt, met de mogelijkheid het zonder problemen om te ruilen als het niet aan de gewenste kenmerken voldoet, of als het beschadigd is, of zelfs als er maatproblemen zijn, in het geval van kleding of schoenen. Kortom, een product kopen dat door Amazon wordt verkocht en verzonden is altijd een groot voordeel.

Hoe vind je een product dat door Amazon wordt verkocht en verzonden

Om een product te selecteren dat door Amazon wordt verkocht en verzonden heb je een geschikt filter nodig. Hoe zet je het op? Allereerst moet u inloggen op het Amazon platform en uw profiel invullen met uw inloggegevens. Ga dan naar de zoekbalk en typ de naam in van het product waarin u geïnteresseerd bent. Amazon zal u dan alle producten tonen die aan uw verzoek beantwoorden. Op dit punt zijn er verschillende manieren om erachter te komen of een product door Amazon wordt verkocht en verzonden.

Bij Prime-klanten ziet u bijvoorbeeld het woord Prime onder de titel van het artikel staan: in dit geval weet u zeker dat deze producten rechtstreeks door de e-commercesite worden verzonden. Om echter een lijst te krijgen van producten die door Amazon worden verkocht en verzonden, moet u naar het menu aan de linkerkant gaan en zoeken naar het woord “verkoper”, en dan het vakje “Amazon.co.uk” aanvinken. Dit geeft alleen artikelen weer die rechtstreeks door Amazon worden verkocht en verzonden.

Producten verzonden door Amazon: garanties

Als u een product kiest dat door Amazon wordt verkocht en verzonden, krijgt u toegang tot de garantie- en retourvoorwaarden van het portaal. Concreet betekent dit dat het gekochte artikel zonder opgaaf van redenen binnen 30 dagen na de levering kan worden teruggezonden, behalve wanneer het gaat om bederfelijke waren, die zijn uitgesloten van de regeling inzake het herroepingsrecht. Bovendien biedt de e-commerce in kwestie een garantie van twee jaar op zijn producten die rechtstreeks worden verkocht en verzonden. Dit betekent dat als er binnen twee jaar na aankoop een probleem is met het product, u om een vervanging kunt vragen, of anders om terugbetaling.

Kiest u voor de eerste optie, dan stuurt Amazon u binnen de kortst mogelijke tijd een nieuw product toe, hetzelfde als het product dat u hebt gekocht, zonder enige verzendkosten. Indien de gebruiker daarentegen om terugbetaling vraagt, of indien het artikel niet meer in voorraad is, zal het bedrijf het bedrag dat op het moment van aankoop werd uitgegeven, terugbetalen. Amazon vergoedt ook de kosten van het vervoer van het geretourneerde artikel naar het huisadres van de klant.

De hulp die wordt geboden voor producten die door Amazon worden verkocht en verzonden, is ook zeer nuttig: ga gewoon naar de site met uw gebruikersprofiel, klik op Klantenservice en vervolgens op Contact opnemen. Zodra u contact hebt opgenomen met een telefonist, hetzij per telefoon of via chat, kunt u rekenen op toegewijde bijstand.