Hoe Voila AI Artist, de app die onze foto’s in Animoji verandert, werkt

Voila AI Artist is een app die nu al een hit is in de VS: vorige week was het de top-app in de App Store, hier is wat het is en hoe het werkt.

Te midden van de recente trends van deze periode, is het mogelijk dat iemand van Voila AI Artist heeft gehoord, vooral op Facebook en Instagram waar de app de laatste tijd helemaal in is. Op dit moment is de waarderingscurve op zijn hoogtepunt, vooral in de VS, maar in de geglobaliseerde wereld van het internet stuiteren trends snel van de ene kant van de wereld naar de andere.

Het is dus waarschijnlijk dat Voila AI Artist zich snel naar ons deel van de wereld zal verspreiden. Het zou echter niet onopgemerkt blijven, want de app levert onderhoudende en boeiende resultaten op. Het principe achter Voila AI Artist is niet nieuw: de beelden die het produceert lijken sterk op die van Apple’s Animoji, de emoticons die zijn gemaakt van de gezichten van recente Apple-toestellen. Alleen Voila AI Artist gaat een stap verder, met resultaten die meer weg hebben van Disney cartoons van het nieuwe millennium dan van Apple emoticons.

Voila AI Artist, wat is het?

Voila AI Artist, zoals gezegd, is een applicatie. Dit betekent dat het geen geïntegreerde dienst is op Facebook en Instagram, zoals men zou kunnen raden uit het feit dat de producten van de dienst snel populair zijn geworden op de twee sociale netwerken. Dit betekent ook dat de app, als onafhankelijke dienst, ontsnapt aan het privacybeleid van de twee platforms en extra privégegevens kan verzamelen die onder de servicevoorwaarden van de app vallen en niet onder die van de sociale netwerken.

Wanneer het om gezichten en privégegevens gaat, is het met andere woorden raadzaam om de voorwaarden die u aanvaardt wanneer u zich voor de dienst registreert, aandachtig te lezen. Maar afgezien van aanbevelingen zoals deze, die voor elke app of dienst gelden en niet alleen voor Voila AI Artist, wat is de reden voor de groeiende populariteit?

Er is geen informatie over de oorsprong van Voila AI Artist, wanneer en waarom het begon aan te slaan, eerst door duizenden Instagram- en Facebook-gebruikers werd opgemerkt en vervolgens door meer dan 10 miljoen gebruikers werd gedownload in de Play Store van Google. De app werd door niemand gepromoot, door geen enkele influencer: in het begin won hij het van degenen die hem waardeerden en na verloop van tijd gingen gebruiken vanwege de sympathie van de Disney 3D-tekenfilmachtige beelden die van gezichten werden gemaakt.

Voila AI Artist werd daarom, beginnend vanaf nul, de beste app van de week in de Amerikaanse App Store van Apple. Dit is een opmerkelijke prestatie die de populariteit van de app nog verder zal vergroten, die, overbodig te zeggen, massaal gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om opmerkelijke resultaten te bereiken, op gelijke voet met andere beroemde apps uit het verleden zoals FaceApp.

Voila AI Artist, hoe werkt het?

Om het gezicht van een persoon in een Disney cartoon te veranderen, moet je de Voila AI Artist app downloaden, die gratis is in zowel de Google Play Store als de App Store. Eenmaal geïnstalleerd, toont Voila AI Artist u onmiddellijk de vier beschikbare opties: 3D Cartoon, dat foto’s transformeert in iets dat lijkt op iets uit een 3D cartoon; Renaissance, dat in plaats daarvan het onderwerp katapulteert naar voorbije eeuwen; 2D Cartoon; en ten slotte Caricature, dat een vrolijke karikatuur van het onderwerp produceert.

U kunt afbeeldingen kiezen uit het geheugen van uw smartphone, niet voordat u de nodige toestemmingen hebt verleend, een foto maken met de camera of ten slotte afbeeldingen bewerken van een aantal beroemde mensen. En ten slotte kunt u ze natuurlijk delen op sociale netwerken.