Bitdefender analyseert hybride IT-omgevingen

Om cyberdreigingen te analyseren, hebben bedrijven die gebruik maken van Bitdefender’s EDR, MDR of GravityZone Ultra nu toegang tot de XEDR-functie. Zij zullen het aanbod zonder extra kosten ontvangen. Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan het Early Access Programma.

“Elke applicatie, elke e-mail, elke ongepatchte kwetsbaarheid, elke samenwerking tussen zakenpartners en elke dienst van derden vertegenwoordigt een potentieel toegangspunt voor een catastrofaal beveiligingsincident voor ondernemingen,” waarschuwt Steve Kelley, president en general manager bij Bitdefender. “Aangezien aanvallers nieuwe technieken blijven ontwikkelen om verdedigingsmechanismen te omzeilen en zich onopgemerkt door IT te bewegen, is event correlatie over de grenzen van een enkel endpoint van cruciaal belang voor cyberbeveiliging.”

Met Extended EDR (Endpoint Detection and Response, XEDR) pakt de beveiligingsleverancier dit probleem aan. Voor de EDR-oplossing, de Managed Detection and Response (MDR)-dienst en het GravityZone Ultra-detectieplatform biedt het analysefuncties met XEDR. Hierdoor kunnen IT-beheerders beveiligingsrelevante gebeurtenissen op alle eindpunten correleren.

Veiligheid voor hybride IT-structuren

Bitdefender EDR is een gebundelde oplossing voor preventie, detectie en respons op eindpunten en GravityZone Ultra is het platform voor risicoanalyse van de fabrikant. De nieuwe XEDR-mogelijkheden verhogen de beveiligingsefficiëntie van deze aanbiedingen om ransomware-aanvallen, geavanceerde aanhoudende bedreigingen (APT) en andere complexe aanvallen sneller te identificeren en te stoppen.

De MDR-beveiligingsdienst profiteert ook van XEDR, omdat de nieuwe mogelijkheden tijdens de analyse meer zichtbaarheid en context bieden voor incidenten. Hierdoor kunnen managers bedreigingen sneller valideren en de daaruit voortvloeiende reactie- en herstelmaatregelen sneller nemen.

original.jpg

XEDR detecteert bedreigingen voor alle besturingssystemen en hybride IT-structuren en verdedigt zich hiertegen. Het maakt niet uit of de aanval plaatsvindt op een Windows-, Linux- of Mac-systeem en of deze zijn geïnstalleerd in de publieke of private cloud of als on-premises. Daartoe registreert de oplossing de telemetriegegevens van eindpunten en onderzoekt en correleert deze. Op basis van deze gegevens kan het APT-technieken, malwarehandtekeningen, kwetsbaarheden en afwijkend gedrag detecteren.

De nieuwe functie is zonder extra kosten beschikbaar voor klanten die al gebruikmaken van EDR, MDR of GravityZone Ultra. Voor degenen die geïnteresseerd zijn, biedt Bitdefender een Early Access Program.