Gids voor het herstellen van permanent verwijderde bestanden

Een keer te veel klikken, haast, de mobiele telefoon die overgaat, de collega die u onderbreekt en het kwaad is geschied. U hebt een zeer belangrijk bestand of een zeer belangrijke map verwijderd. Blijf kalm, er is een oplossing voor alles en wij bieden u de oplossing. Eerst en vooral moet u weten of het bestand of de map gewoon verwijderd is, en dus in de prullenbak terechtgekomen is, of dat het definitief verwijderd is. In het eerste geval is het herstellen van het “verwijderde” bestand heel eenvoudig, maar het moet wel snel gebeuren. U hoeft geen dagen te wachten omdat, vooral bij smartphones, de prullenbak na ongeveer 20 tot 30 dagen automatisch geleegd wordt.

Om deze handeling uit te voeren, die technisch “herstellen” heet, plaatst u de cursor op het pictogram van de prullenbak (het pictogram staat meestal op het bureaublad, dus we hebben het over pc’s en tablets), opent u de prullenbak door twee keer op het pictogram te klikken, zoekt u het verwijderde document, plaatst u de cursor op het document en opent u met de rechtermuisknop het vervolgkeuzemenu waarin u de optie “herstellen” vindt. Dubbelklik op “herstellen” en u zult op magische wijze uw geliefde document terugvinden in de “documenten” sectie …. en dat is het. Een zucht van verlichting is op zijn plaats.

Veel ingewikkelder is de operatie om een bestand te herstellen als u het door een dubbele afleiding definitief hebt verwijderd of als het zelfs niet meer in de prullenbak zit. Iedereen is er dan van overtuigd dat het bestand of de map verloren is gegaan in de ether en nooit meer zal worden teruggevonden. In werkelijkheid is dat niet het geval, want zelfs documenten die per ongeluk definitief zijn verwijderd, zijn perfect te herstellen voor zowel Windows als macOS. Ook hier moet snel worden gehandeld, want het is absoluut noodzakelijk te voorkomen dat het gedeelte van de schijf dat het gewiste bestand bevatte, wordt overschreven door andere gegevens, waardoor de mogelijkheid om het document te herstellen helaas komt te vervallen. De bestandsvermelding kan niet langer op de PC of via een opdrachtprompt worden bekeken, maar staat nog wel fysiek op de harde schijf. Makkelijker gedaan dan gezegd…hier is hoe!

Software om het permanent verwijderde bestand te herstellen

Als het bestand eenmaal permanent is verwijderd, is het nodig om software van derden te gebruiken. Dit is vereist voor zowel Windows als Mac. De data recovery software scant de harde schijf, zoekt naar het verwijderde bestand en herstelt het.

Data Recovery Wizard

Het is een zeer eenvoudige software, voor Windows en Mac, die zeer intuïtief maar zeer krachtig is in het herstellen van verwijderde bestanden; het werkt uitstekend in het herstellen van bestanden die verwijderd zijn uit geleegde prullenbak, geformatteerd of ontoegankelijk gemaakt zijn, van OS crashes en tal van andere situaties die, indien voorgekomen, zeer kritieke situaties kunnen creëren.

Na installatie van Data Recovery Wizard klikt u op de knop Scannen en het programma begint uw computer te scannen. Om het bestandsherstelproces te vergemakkelijken, kunt u de “filter” functie gebruiken direct nadat u de bestandsnaam in de zoekbalk hebt getypt.

Data Recovery Wizard is een krachtige, betrouwbare en snelle software die niet alleen bestanden herstelt, maar ook foto’s, video’s, spraakbestanden en vele andere bestanden die, als ze verloren gaan, grote schade kunnen aanrichten; het herstelt gegevens van harde schijven, geheugenkaarten en zelfs USB-sticks.

EaseUS Data Recovery Software

EaseUS is een uitstekend programma voor het herstellen van permanent verwijderde documenten, of deze nu verloren zijn gegaan als gevolg van verwijdering, malware-infectie, formattering of crash van de harde schijf. Met deze software kunt u alle soorten bestanden herstellen: van Office-documenten tot foto’s, video’s, e-mails en meer van harde schijven en camera’s rechtstreeks, mobiele apparaten, geheugenkaarten, USB-sticks en andere opslagapparaten.

EaseUS is super eenvoudig te gebruiken, uiterst intuïtief met een zeer duidelijke gebruikersinterface die u stap voor stap alle stappen leidt om met succes te herstellen wat u bent kwijtgeraakt; het snelle en grondige scannen, via het optimalisatieproces, zorgt voor 100% foutloos gegevensherstel.

Recovery Robot Undelete

Eenvoudige, intuïtieve en zeer eenvoudig te gebruiken software die u begeleidt bij het snel herstellen van uw verloren bestanden; Recovery Robot Undelete is het perfecte programma om het probleem op te lossen en werkt perfect met USB’s, harde schijven, geheugenkaarten, camera’s en andere mobiele apparaten.

Recovery is een uitzonderlijke software die, eenmaal geïnstalleerd op uw pc, zorgt voor een zeer snel herstel van verloren gegevens. Zoals de beste software voor dit doel, herstelt Recovery verwijderde documenten op een andere locatie dan die waar de te herstellen gegevens zich bevinden, zodat de gegevens die u wilt herstellen niet worden overschreven.

Dan scant de software uw PC of Drive door op de scanknop te klikken en biedt de mogelijkheid om een enkele partitie of het gehele station van zowel vaste als mobiele apparaten zoals SD-kaart en USB-stations te scannen van waaruit u de bestanden in kwestie moet herstellen.

Na het lokaliseren en opslaan van de verwijderde bestanden, d.w.z. na het voltooien van de scan, kunt u met het programma een voorbeeld bekijken van de bestanden die het heeft gevonden in de boomstructuur van de partitie of het station. Dankzij de visualisatie die de software biedt, kunt u nu beslissen welke bestanden u wilt herstellen en, nadat u ze met de linkermuisknop hebt geselecteerd, klikt u op de knop Opslaan.

Bepaal op welk pad u de geselecteerde bestanden wilt opslaan en de magie is klaar! U kunt nu gelukkig uw verloren bestanden terugzien op uw apparaat, vast of mobiel. Recovery Robot Undelete herstelt bestanden, foto’s en video’s die zijn verwijderd en geleegd uit de prullenbak, verwijderd met Shift+Delete, verloren gegaan door virussen of verwijderd door malware, verwijderd na onjuist gebruik van Move of Cut, verwijderd door een beschadigde of geformatteerde harde schijf of verwijderd door andere verkeerde acties.

Recuva

Recuva is Windows-specifieke software, in het Italiaans en gratis beschikbaar. Na de gratis download volgt u stap voor stap de instructies van de software totdat de download is voltooid. Selecteer nu het type bestanden dat u wilt herstellen door te kiezen tussen Foto’s, E-mail, Muziek, Documenten of, nog eenvoudiger, selecteer Alle bestanden, Volgende en tenslotte Start.

Het zoeken naar verwijderde bestanden wordt gestart en zodra u de volledige lijst ziet, kunt u het bestand dat u zoekt lokaliseren. Wees voorzichtig, want deze software toont u een groen of een oranje pictogram naast elk bestand: het groene pictogram betekent dat het bestand herstelbaar is, terwijl het oranje pictogram u vertelt dat het bestand mogelijk beschadigd of gedeeltelijk is. Als u een rood pictogram naast de naam van een bestand ziet, kunt u gerust zijn, want dit betekent dat het document onherstelbaar beschadigd is en dus niet meer kan worden hersteld.

Recuva heeft een onschatbare extra functie: als u het bestand dat u zoekt niet vindt, kunt u proberen Recuva opnieuw te starten door de optie Diepe scan inschakelen te selecteren, die onmiddellijk verschijnt nadat u het type document dat u wilt herstellen hebt gemarkeerd. Dit is een zeer tijdrovende operatie, vooral in het geval van zeer grote schijven, maar het garandeert succes bij het vinden van het verloren document.

Lazesoft Mac Data Recovery

Lazesoft Mac Data Recovery, zoals de naam al doet vermoeden, is een software die speciaal voor Mac is ontworpen, het is gratis en uitzonderlijk voor het herstellen van permanent verwijderde bestanden. Het is zeer eenvoudig te gebruiken en garandeert uitstekende resultaten, op voorwaarde dat, zoals al vele malen is gezegd, het bestand in kwestie niet is overschreven na de verwijdering ervan.

In dit geval zal het, zoals al eerder in dit artikel is aangegeven, onmogelijk zijn om het te herstellen. Als u Lazesoft wilt proberen, moet u het onmiddellijk gratis downloaden nadat u de webpagina hebt gevonden. Zodra de download is voltooid, start u het programma door op het pictogram te klikken dat aan het startpad is toegevoegd, typt u uw wachtwoord in OS X en klikt u op OK.

Zodra het programmavenster zichtbaar is, klikt u op Undelete (Verwijderen ongedaan maken) en selecteert u de vermelding met betrekking tot de schijf waarvan u het bestand wilt herstellen; in dit geval moet u, omdat het een zuiver Mac-programma is, op MacintoshHD klikken om de harde schijf van uw Mac te “openen”. Start de scan door op Voltooien te klikken en wacht tot het programma de hele schijf heeft gescand, een bewerking die afhankelijk van de grootte van de schijf zelf zal duren.

Na afloop van de scan opent u de map Resultaten van verloren bestanden en selecteert u het type bestand dat u wilt herstellen, zet u een vinkje naast het gewenste bestand en klikt u op de knop Bestanden opslaan en kiest u vervolgens de map waarin u het bestand wilt opslaan. Bestanden, foto’s, liedjes, video’s, e-mails en stemmen zullen nooit onherstelbaar verloren gaan als u snel bent en over de juiste software beschikt.

Dit korte artikel, zonder die technische terminologie die na drie regels elke neofiet in paniek zou doen raken, toont u de programma’s die u gemakkelijk zullen helpen om een schade te verhelpen die, in de onmiddellijke nabijheid van de gebeurtenis, iedereen zou destabiliseren: het verlies van een belangrijk document, een souvenirfoto, een stem van uw familie of een video van uw kinderen….Blijf kalm, volg ons advies op en uw mooiste glimlach verschijnt binnen enkele minuten op uw PC-scherm.