Hoe vindt u uw smartphone terug als hij stil is

Vindt u uw telefoon thuis vaak kwijt of vindt u hem nooit terug in uw handtas? Maak je geen zorgen, hier zijn drie technieken die je bij elke gelegenheid zullen redden

Iedereen heeft wel eens zijn broekzak of handtas doorzocht en zijn smartphone niet kunnen vinden. De nachtmerrie van het verliezen van je telefoon vergezelt ons elke dag. Het echte probleem is hem terug te vinden als je hem in de stille modus hebt gezet.

We zullen drie verschillende manieren bekijken om je smartphone terug te vinden als hij stil is. Voor de eerste tip is een internetverbinding nodig. Dit is makkelijk genoeg te voorspellen. Inmiddels laat bijna iedereen de dataverbinding of Wi-Fi op zijn telefoon de hele tijd aanstaan. Om uw toestel te vinden, hoeft u alleen maar gebruik te maken van een dienst die standaard bij Google beschikbaar is. Dit geldt natuurlijk alleen als het account op onze telefoon gekoppeld is aan een Google-account. Dankzij deze functie kunnen we, met slechts een paar klikken, onmiddellijk te weten komen waar de telefoon zich bevindt, aangezien de laatst geregistreerde positie op de kaart wordt weergegeven.

Beheer van Android-apparaten

Laten we eens kijken hoe we deze functie op Google kunnen instellen. Eerst moeten we naar de beveiligingsinstellingen van onze Android smartphone gaan en vervolgens op Apparaatbeheer klikken. Hier schakelen we de optie Android Apparaatbeheer in en geven we toestemming om op afstand te vergrendelen, te wissen en het wachtwoord te wijzigen. Hiermee kunnen we onze gegevens op een ander apparaat invoeren en toegang krijgen tot de functie Zoek mijn telefoon. Zodra we op dit onderdeel klikken, zien we een kaart die de exacte locatie van ons toestel aangeeft (we moeten geolocatie actief hebben op de smartphone die we kwijt zijn), of waar het voor het laatst geregistreerd was. We kunnen hem ook op afstand vergrendelen of laten rinkelen met een noodringtone.

Ring my Droid

Als de zoekgeraakte telefoon niet met internet is verbonden, kunnen we een applicatie als Ring my Droid gebruiken. Uiteraard moet dit gebeuren voordat u de telefoon verliest. Dus installeren we de app en stellen een standaard herstel-SMS in. Zoals ‘Ik ben het, ring’. Als je je smartphone kwijt bent, hoef je alleen maar een sms te sturen met dezelfde zin vanaf elk toestel en je toestel begint te bellen. Het advies bij dit soort apps is om een ongebruikelijke zin te kiezen en die tegen niemand te zeggen. Anders loopt u het risico dat u uw telefoon op ongelegen momenten hoort rinkelen.

Clap to Find

Wat gebeurt er als u uw telefoon kwijtraakt terwijl deze in vliegtuigmodus staat? Het is een harde noot om te kraken, maar geen probleem, zelfs als oproepen en berichten niet werken, kunnen we altijd een beroep doen op gespecialiseerde apps die ontworpen zijn om deze specifieke gevallen op te lossen. Apps zoals Clap to Find. Eenmaal geïnstalleerd, hoeven we alleen nog maar het geluid van ons geklap op te nemen. Als je je telefoon kwijt bent, hoef je alleen maar drie keer achter elkaar te klappen en je smartphone begint op magische wijze te rinkelen. Maar het apparaat moet heel dicht bij de persoon staan, zodat die het geklap kan horen. Nogmaals, het advies is om niemand te vertellen dat de telefoon op deze manier kan worden geactiveerd.