Gebrekkige iOS 10.1.1 update: batterij loopt onmiddellijk leeg

In sommige gevallen gaat de batterij binnen enkele minuten na het inschakelen naar minder dan 50 procent, in andere gevallen schakelen Apple-telefoons plotseling uit

Er blijft slecht nieuws binnenkomen voor Apple-klanten. Veel gebruikers ondervinden batterijproblemen met hun iPhones na de laatste update naar iOS 10.1.1. De update, die werd gelanceerd om enkele bugs te verhelpen die in de vorige versie waren aangetroffen.

Gebruikers klagen vooral om twee redenen. Ten eerste is sinds het downloaden van het nieuwe besturingssysteem de batterijduur van hun smartphones aanzienlijk verminderd. Ten tweede vallen sommige iPhones uit terwijl ze nog voor meer dan 30 procent zijn opgeladen. En als ze eenmaal zijn opgeladen, blijft de batterij-indicator van de iPhones altijd op 30% staan. Verschillende modellen zijn getroffen, zoals blijkt uit de opmerkingen die klanten de afgelopen weken hebben gemaakt op het officiƫle forum van het bedrijf uit Cupertino: de bugs hebben zich voorgedaan op de iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Ook uit de klachten van Apple-gebruikers blijkt dat de batterij bij sommigen al binnen enkele minuten na het inschakelen bijna leeg is.

Zelfde problemen

Het is niet de eerste keer dat Apple onder vuur ligt vanwege zijn batterij. Dit soort problemen heeft zich ook in eerdere versies van iOS voorgedaan. Sommige gebruikers hadden last van bugs in iOS 8 en iOS 9. De mogelijke oorzaken van het probleem blijven in nevelen gehuld. Een paar dagen geleden lanceerde het Californische bedrijf echter een algemene terugroepactie voor een beperkt aantal iPhone 6’s. Het probleem waarmee eigenaars van deze iPhone worden geconfronteerd, is steeds hetzelfde: sommige modellen vallen plots uit. Cupertino heeft beloofd de batterijen in de telefoons gratis te vervangen en alle gebruikers die de reparatie ondergaan op eigen kosten te vergoeden.

.