Netflix in 4K zal niet werken op sommige Macs, hier is welke

Ondanks het scherm met ultrahoge resolutie, zullen sommige Macs en Macbooks niet kunnen worden gebruikt om Netflix-inhoud in 4k te bekijken.

Netflix in 4K HDR op een Mac? Ja, maar niet voor iedereen. Om het materiaal van het streamingplatform in de hoogste kwaliteit te bekijken op laptops en desktops in Cupertino, heb je niet alleen macOS Big Sur nodig, het nieuwe besturingssysteem van Apple dat binnenkort zijn debuut maakt, maar ook een T2-beveiligingschip, waardoor een aantal modellen buiten de boot valt.

De informatie, uitgelekt uit de ondersteuningsdocumentatie van Netflix s, heeft aan het licht gebracht dat veel Apple-gebruikers niet in staat zullen zijn om films en tv-series in ultra-hoge resolutie te bekijken, ondanks het feit dat hun computers compatibel zijn (althans volgens Cupertino HQ) met de volgende OS-release van het bedrijf. Het nieuws werd zeker niet verwelkomd door Apple-experts en -fans, vooral na de ontdekking dat de versie van Safari op macOS Big Sur webstreaming in 4K mogelijk zal maken op schermen met die resolutie. Het lijkt er echter op dat de websites die sommige Mac-gebruikers in 4K zullen kunnen bekijken, niet Netflix zullen omvatten.

Mac en Netflix in 4K: welke Macs vallen buiten de boot

Zoals hierboven vermeld, zijn niet alleen oudere modellen die niet worden ondersteund door macOS Big Sur uitgesloten van de lijst van desktops en laptops, maar alle modellen zonder de T2-beveiligingschip. Concreet zullen alleen de MacBook Pro 2018 en later, MacBook Air 2018 of later, Mac Mini 2018, iMac 2020, iMacPro (2017) en Mac Pro (2019) kunnen genieten van 4K-streaming.

Daaraan wordt nog een kleine nederlaag voor Mac-liefhebbers toegevoegd. Oudere laptops en iMacs die de ultrahoge-resolutiecontent van het platform op externe 4K- of zelfs 5K-schermen hadden kunnen weergeven, zullen het door het ontbreken van T2 moeten opgeven.

Het is duidelijk dat het hier slechts om een klein aantal gaat, aangezien het volgende besturingssysteem ook voor veel producten vanaf 2015 zal gelden. Om erachter te komen of uw Mac wordt ondersteund, heeft Apple een speciale pagina opgezet waar u uw laptop of desktopcomputer kunt controleren op de T2-chip.

Mac en Netflix: wat de T2-beveiligingschip is en waarom deze zo belangrijk is

Om de motivatie achter het besluit van Netflix om een groot deel van de Macs af te sluiten te begrijpen, moet u de functionaliteit van de T2-chip begrijpen en begrijpen waarom deze zo belangrijk is. Deze specifieke chip werkt als een co-processor en kan HEVC-video veel sneller transcoderen, bijna twee keer zo snel, dan zijn voorganger, de T1. Een zeer overtuigend argument, mocht Netflix ervoor kiezen deze compressiestandaard te gebruiken voor 4K HDR-video.