Trafficante di Virus: waar is de film geïnspireerd op Ilaria Capua te zien

De film is geïnspireerd op de rechtszaak rond de bekende Italiaanse viroloog en onderzoekster. Hier is alles over het plot, de cast en de release

Ilaria Capua is de prestigieuze Italiaanse viroloog en onderzoeker. Haar gezicht is inmiddels goed bekend bij het Italiaanse publiek dankzij haar deelname aan talrijke televisieprogramma’s tijdens de pandemie: al in de eerste maanden van de noodsituatie was zij een van de belangrijkste deskundigen waarop een beroep werd gedaan om het publiek te helpen inzicht te krijgen in de kenmerken van Covid-19, de evolutie ervan en hoe men zich moest gedragen om besmetting te voorkomen.

Zij is een van de belangrijkste virologen ter wereld, onderzoeker en academicus. Ze heeft een complex en interessant verhaal, zozeer zelfs dat het de inspiratie werd voor de film ‘Virus Trafficker’, gebaseerd op het boek uit 2017 waarin Ilaria Capua verhaalt over de justitiële affaire waarbij ze betrokken was en die haar ertoe bracht haar rol in de politiek op te geven. Zij was in feite een parlementslid in Italië. Later werd ontdekt dat zij volkomen onschuldig was aan de beschuldigingen, maar die affaire heeft een grote stempel gedrukt op haar privé- en beroepsleven. Nu is het mogelijk haar beter te leren kennen dankzij de film.

Virus trafficker: cast en plot

In de film, geregisseerd door Costanza Quatriglio, is Irene Colli de hoofdrolspeelster, een onderzoekster die werkt bij een prestigieus Italiaans zoöprofylactisch bureau. Zij heeft een prachtig gezin en een enorme passie voor haar werk, dat zij vakkundig en altijd met oog voor vernieuwing uitvoert. Zij houdt zich met name bezig met het analyseren en voorspellen van epidemieën onder dieren, vooral die welke het gevaarlijkst zijn voor de mens.

Treurig genoeg is zij betrokken bij een gerechtelijk onderzoek dat haar leven voorgoed zal veranderen, een onderzoek naar de illegale handel in antivirusvaccins. Zij werd onderzocht en gekatapulteerd in een heuse media- en rechtszaak, waarbij een groep wetenschappers ervan werd beschuldigd het vogelgriepvirus opzettelijk te hebben laten verspreiden om vaccins te kunnen verkopen. De aanklacht is die van epidemie en poging tot massamoord. Irene is een van de hoofdverdachten en dit verstoort ook haar privé-leven.

De film probeert het verhaal te vertellen van een gecompliceerde en moeilijke affaire, maar ook van de vastberadenheid van een vrouw die haar onschuld en haar professionaliteit wil verdedigen. Het verhaal is geïnspireerd op dat van het boek getiteld “Io, traffante di virus” dat Ilaria Capua in 2017 schreef.

De hoofdrolspeelster wordt gespeeld door Anna Foglietta, in de cast vinden we samen met haar Michael Rodgers, Isabel Russinova, Andrea Bosca, Beatrice Fedi, Fulvio Falzarano, Francesco Biscione, Alberto Basaluzzo, Nadia Brustolon, met de deelname van Roberto Citran, Paolo Calabresi en Luigi Diberti.

De film is een Picomedia-productie samen met Medusa Film, in samenwerking met Prime Video en Trentino Film Commission.

Hoe bekijk je de film Trafficante di virus

De film geïnspireerd op het verhaal van Ilaria Capua wordt vandaag, maandag 13 december 2021, uitgebracht op Amazon Prime Video.

Schrijf u nu in op Amazon Prime Video om Trafficante di Virus te bekijken, de film die is geïnspireerd op het leven van Ilaria Capua

Italiaonline presenteert producten en diensten die online kunnen worden gekocht bij Amazon en/of andere e-commercesites. In geval van aankoop via een van de links op de pagina, kan Italiaonline een commissie ontvangen van Amazon of van de andere genoemde e-commerce sites. Prijzen en beschikbaarheid van producten worden niet in real time bijgewerkt en kunnen in de loop van de tijd veranderen: het is daarom altijd noodzakelijk om de beschikbaarheid en prijs op Amazon en/of andere genoemde e-commerce sites te controleren.

.