Amazon werkt vandaag niet, problemen op e-commerce site. Opgelost

De website van Amazon ligt sinds 14:30 uur op 23 april plat, en de oorzaak is op dit moment nog niet bekend. Dit is wat er aan de hand is

Amazon ligt plat: de e-commercesite en -app werken al sinds 14.30 uur op 23 april 2020 niet meer. Iedereen die toegang probeert te krijgen tot de e-commerce site wordt begroet door een afbeelding van een klein hondje met het woord OPS erop geschreven. Hetzelfde probleem doet zich ook voor in de app: als je op de knop “Terug naar Amazon homepage” probeert te drukken, gebeurt er niets.

Het probleem lijkt ook de Amazon Prime Video-site te treffen, waarbij sommige gebruikers melden dat ze geen toegang krijgen tot de dienst. In slechts enkele minuten is het aantal meldingen opgelopen tot honderden, wat erop wijst dat het probleem niet slechts een paar mensen treft, maar wijdverbreid is. Waarom ligt de Amazon-site plat? Voorlopig zijn de oorzaken niet bekend, maar alles wijst op problemen met de serverarchitectuur, aangezien de storing ook het videoplatform treft. De technici van Amazon zijn al bezig met het probleem en het zou binnenkort opgelost moeten zijn.

Waarom Amazon vandaag niet werkt

Een hondengezichtje met de woorden “OPS, er is een probleem”. Dit is de boodschap die veel gebruikers te horen krijgen als ze de Amazon homepage proberen te openen. De e-commerce site heeft een aantal problemen, zoals blijkt uit de meer dan 3.000 rapporten verzonden in een paar minuten op de site van downdetector.it, een platform dat klachten van gebruikers verzamelt wanneer een dienst niet werkt.

Het lezen van de opmerkingen van gebruikers, de problemen lijken te zijn verschillend: voor sommigen verschijnt het gezicht van de hond met het schrijven, voor anderen niet laden sommige elementen van de pagina’s, terwijl in andere gevallen niet de aankoop af te ronden. In ieder geval, de site werkt niet erg goed. Hetzelfde geldt voor de smartphone-applicatie, waar de afbeelding van de hond ook verschijnt.

De problemen lijken echter niet alleen de e-commercesite te treffen, maar ook Amazon Prime Video, het platform voor het streamen van video’s, wat erop duidt dat de storing wijdverbreid is. We zullen de situatie blijven volgen en u op de hoogte houden.

Update 15:45 uur. Het probleem is opgelost, en de site is weer in de lucht.

.