Op mijn blok: als het vierde seizoen uitkomt

Nog een paar dagen en het wachten op de nieuwe avonturen van de vier Freeridge kids is voorbij: Monse, Ruby, Jamal en Cesar zijn terug

TV-series gewijd aan de wereld van tieners met hun overgangsproblemen naar volwassenheid, waaronder hun benadering van seks en relatieproblemen tussen familie, liefde en vriendschap, zijn er veel. Het winnende en onderscheidende element van On My Block is de multi-etniciteit van de hoofdpersonen en het verhaal van de moeilijke adolescentie van degenen die “minder wit” zijn dan gemiddeld.

On My Block, een van de meest succesvolle tienerdrama’s, is terug op Netflix voor het vierde en laatste seizoen van de serie. Een paar uur geleden zette het platform de trailer voor de nieuwe avonturen van de jongens uit Los Angeles online en de releasedatum voor de tien nieuwe afleveringen nadert. Er zijn aanverwante verhalen over de tienerwereld die je interessant zou kunnen vinden, van Sex Education tot Atypical, maar de jongens van On My Block zijn anders. De avonturen in de harde wijk Freeridge in Los Angeles en de overgang naar volwassenheid te midden van de mishandelingen en schietpartijen maken het kwartet tot een winnaar.

Waar te beginnen

Het startpunt voor seizoen vier is een sprong van twee jaar vanaf de laatste aflevering van seizoen drie. Cesar, Monse, Ruby en Jamal, ook gespeeld door Diego Tinoco, Sierra Capri, Jason Genao en Brett Gray, zullen al snel beseffen dat hun verbintenis het grootste voordeel is dat ze hebben en dat ze, als ze willen overleven, samen hun verleden onder ogen zullen moeten zien. Ze kunnen er niet aan ontsnappen.

De “tijdsprong” van het vierde seizoen is echter geen verrassing voor fans van de serie. Monse zat op kostschool, Rubi en Jasmine, gespeeld door Jessica Marie Garcia, waren samen, Jamal zat in het voetbalteam en Cesar is de nieuwe leider van Santos.

Vorderingen

In seizoen vier lijken alle hoofdpersonen in hun “nieuwe” leven te worden gegooid, heel anders dan op de middelbare school. Voor het eerst in drie seizoenen lijkt de vriendengroep heel ver van elkaar af te staan. In de trailer denken Monse en Cesar na over hun toekomst en die van hun middelbare schoolvrienden.

Het nieuwe seizoen lijkt af te stevenen op een onverwacht, donker einde. Er zullen verschillende sprongen terug in de tijd zijn om uit te leggen hoe de hoofdpersonen zijn gekomen tot waar ze nu zijn. Er zal een moment komen waarop het verhaal wordt verteld van Cesars opgang naar een leven dat hij ooit met alle macht afwees.

We hoeven alleen maar te wachten tot de nieuwe tien afleveringen op maandag 4 oktober online gaan, en ondertussen de vorige afleveringen nog eens bekijken.