Hoe contact opnemen met de klantenservice van Spotify

In dit artikel geven we u gedetailleerde instructies over hoe u via verschillende systemen contact kunt opnemen met de klantenservice van Spotify.

Meer en meer mensen gebruiken Spotify om naar muziek te luisteren vanaf het web of via hun smartphone, met een enorm aanbod van artiesten en albums beschikbaar op aanvraag, van de meest populaire tot de meer obscure. Dit is een echt nuttige en gevarieerde dienst, mede dankzij de efficiënte ondersteuning van Spotify, die in staat is om alle problemen op te lossen. Het kan niet anders voor een dienst die door miljoenen gebruikers wordt gebruikt. Maar hoe neem je contact op met Spotify? Er zijn verschillende manieren.

Contact opnemen met Spotify support via het online formulier

Om contact op te nemen met de klantenservice van Spotify, is de belangrijkste manier het invullen van een speciaal online formulier. U moet inloggen op uw account met uw inloggegevens, of toegang krijgen via uw sociale netwerken. Als je eenmaal op de hoofdpagina bent, moet je een categorie selecteren, gebaseerd op de vraag die je aan Spotify support wilt stellen, en vervolgens een relevant onderwerp. Dit zal een pagina openen die u automatisch een reeks mogelijke oplossingen met betrekking tot het onderwerp in kwestie zal tonen. Als u hier niets interessants tussen vindt, klikt u op de knop “Ik heb nog steeds hulp nodig”.

Er verschijnt dan een formulier dat u volledig moet invullen, met uw voor- en achternaam, en waarin u uitlegt wat voor probleem u wilt oplossen. Vervolgens moet je op “Verstuur vraag” klikken, zodat de support van Spotify je vraag kan ontvangen en antwoorden, wat ze relatief snel zullen doen. Het antwoord wordt gestuurd naar het e-mailadres dat je hebt gebruikt bij je registratie of dat is gekoppeld aan je Facebook-profiel.

Contact opnemen met Spotify support via Facebook

Een andere manier om contact op te nemen met Spotify support is door gebruik te maken van het sociale netwerk Facebook. Zodra je bent ingelogd, moet je naar de SpotifyCares pagina gaan, die speciaal is ontworpen om ondersteuning te bieden. U hoeft dan alleen maar het chatvenster te openen en de vraag te stellen die voor u van belang is. In dit geval moet u echter in het Engels schrijven. Het kan ook nuttig zijn om naar de fanpagina van de dienst te gaan en te proberen je twijfels daar op te helderen, hoewel in dit geval de berichten niet beantwoord zullen worden door Spotify support, maar door een bot. Soms kan het ook handig zijn om te kijken naar berichten die al zijn gepubliceerd, waar je misschien al antwoorden vindt zonder verdere vragen te stellen.

Contacteer Spotify support via Twitter

Spotify support kan ook worden gecontacteerd via het Twitter-platform, via een speciaal account via welke het hulp en updates biedt. In dit geval, om contact op te nemen met ondersteuning, moet je een tweet schrijven gericht aan de juiste account, @SpotifyCares. Ook hier moet u in het Engels schrijven, het probleem uitleggen en vervolgens gewoon verzenden en wachten op een antwoord. Als je meer algemene vragen hebt, neem dan contact op met @Spotify of @SpotifyItaly. Ook hier kan het handig zijn om te kijken naar tweets die al geplaatst zijn, waar je misschien al de informatie hebt die je nodig hebt.

Andere manieren om contact op te nemen met de support van Spotify

Er is geen supportnummer van Spotify, maar er is wel een speciale contactpagina waar je alle e-mailadressen en contactgegevens kunt vinden. Spotify heeft echter ook een eigen officiële gids, waar je veel vragen en antwoorden vindt om problemen op te lossen, en ook handleidingen die stap voor stap uitleggen hoe de dienst werkt. Ga gewoon naar de startpagina en zoek naar het onderwerp van uw interesse. Typ gewoon het probleem waarover u iets wilt vragen in de daarvoor bestemde ruimte. Of je kunt zoeken op categorie.

Een alternatieve manier om hulp te zoeken voor Spotify is via de speciale community, waar gebruikers met elkaar in contact kunnen komen en een breed scala aan onderwerpen kunnen bespreken, terwijl ze ook ondersteuning kunnen vinden voor eventuele technische problemen. Om toegang te krijgen, gaat u naar de startpagina en probeert u het onderwerp waarover u informatie wenst te ontvangen in het daarvoor bestemde zoekveld in te typen. Er wordt dan een pagina geopend waar u kunt zoeken naar antwoorden op het onderwerp. U kunt dan aan de discussie deelnemen door op Antwoord te klikken. Als je geen bevredigend antwoord vindt, kun je ook een nieuw onderwerp openen door linksboven op de pagina op Onderwerp starten te klikken.

De community heeft ook artikelen die je kunt raadplegen, omdat ze nuttige uitleg bevatten over allerlei Spotify-onderwerpen en -handelingen. Het is niet mogelijk om hier te interageren, maar u kunt wel opmerkingen plaatsen. De gemeenschap kan ook per categorie worden verkend door het onderwerp van interesse te selecteren.