Hoe neem je contact op met de klantenservice van je provider via WhatsApp

Wil je contact opnemen met Vodafone, Tim, WindTre, of andere carriers via WhatsApp? Hier zijn alle nummers voor chatsupport

Weet u nog dat u urenlang moest bellen en aan de lijn moest blijven om contact op te nemen met een winkel of bedrijf? Gelukkig hebben veel bedrijven nu alternatieve kanalen waarmee u sneller contact kunt opnemen met de klantenservice of ondersteuning: van WhatsApp tot Facebook Messenger en zelfs Instagram. Je verstuurt je bericht en binnen enkele minuten begint het gesprek.

Wat als je een WhatsApp-bericht wilt sturen naar Vodafone, WindTre, of andere telefoonbedrijven? Er is goed nieuws: veel van deze bedrijven hebben ondersteuning op de messaging app geactiveerd, die in sommige gevallen 24 uur per dag beschikbaar is. Helaas zijn veel consumenten zich niet bewust van deze mogelijkheid en blijven zij het nummer van de klantenservice bellen en kennen zij uiteindelijk de boodschappen en de muziek die tijdens de lange wachttijden worden afgespeeld uit het hoofd. Elke telefoonmaatschappij heeft een nummer om contact mee op te nemen, maar er zijn een paar regels die je moet volgen om een reactie te krijgen en te beginnen met chatten.

Tim’s WhatsApp-nummer

Het nummer om contact op te nemen met TIM op WhatsApp is 335.12.37.272. De chat kan alleen worden gebruikt door klanten van de telefoonmaatschappij en u kunt alleen om hulp vragen voor het nummer waarvan u schrijft. In het gesprek kan worden gesproken met BOT’s die vervolgens vooraf ingestelde antwoorden geven op basis van de opdrachten van de klant of met een live adviseur.

Vodafone WhatsApp-nummer

Het bedrijf biedt een digitale assistent genaamd TOBi die kan worden gecontacteerd op 349.91.90.190 of via het web. Hulp wordt ook geboden via de MyVodafone app of door toegang te krijgen tot het persoonlijke gedeelte van de website. Om een WhatsApp-chat met Vodafone te beginnen, moet u het nummer invoeren waarvoor u hulp vraagt, en u zult via SMS een beveiligingscode ontvangen die u in de chat kunt invoeren. Op dat moment begint de hulpverlening op de berichten-app.

WindTre WhatsApp-ondersteuning

WindTre heeft twee nummers waarmee klanten contact kunnen opnemen: 388.00.00.159 (ook te gebruiken in de (webversie) of 393.00.00.159 (of via het web). In eerste instantie spreek je met een BOT die je vraagt het telefoonnummer op te geven waarvoor je hulp wilt, waarna je met een telefoniste kunt spreken.

Hoe neem je contact op met CoopVoce via WhatsApp

CoopVoce, hoewel waarschijnlijk minder bekend dan zijn voorgangers, was een van de eersten die WhatsApp gebruikte om hulp op afstand te bieden aan klanten. Het bedrijf is bereikbaar op 370.30.10.188 of door hier te klikken van 8:00 tot 21:00.

Contact Tiscali op WhatsApp

Tiscali Help Desk is de dienst waarmee klanten van het bedrijf kunnen spreken met een telefoniste. Om een chat te beginnen op WhatsApp, kunt u schrijven naar het nummer 370.10.10.130 van 8:30 tot 21:00 van maandag tot zaterdag, en op zondag tot 17:00.

WhatsApp Spusu

Ten slotte willen we wijzen op de nieuwe telefoonmaatschappij Spusu, waarmee u kunt chatten met een operator op WhatsApp met behulp van het nummer 378.01.02.000 (of via het web) van maandag tot vrijdag van 8:00 tot 20:00, en op zaterdag tot 18:00.