Hoe download je oude versies van iOS-apps

Als je iPhone of iPad niet kan worden bijgewerkt naar de nieuwste versie van iOS, kun je de apps gebruiken door een oude versie te downloaden. Zo doe je dat

Een van de belangrijkste kenmerken van iOS, het mobiele besturingssysteem van Apple, is de onmiddellijke beschikbaarheid van updates voor alle apparaten. Wanneer een nieuwe versie van het besturingssysteem wordt aangekondigd, kan deze binnen een paar uur door alle gebruikers worden gedownload. Dit is een eigenschap die het de voorkeur geeft boven Android, dat er lang over doet om de nieuwste versie van het OS beschikbaar te maken voor gebruikers (maar dit is de schuld van de smartphonebedrijven).

Op iOS komen, samen met de update van het besturingssysteem, nieuwe versies van de applicaties die de door Apple geïntroduceerde functies moeten ondersteunen. Maar zoals je weet, krijgen niet alle Apple toestellen de laatste update van het besturingssysteem. Van jaar tot jaar wordt de ondersteuning voor oudere apparaten ingetrokken, zodat ze geen gebruik kunnen maken van de nieuwste functies die door het bedrijf uit Cupertino zijn ontwikkeld.

Maar je kunt niet alleen geen gebruik maken van de nieuwe functies, je kunt ook geen apps gebruiken die de nieuwste versie van het besturingssysteem nodig hebben. Dus wat moet je doen? Koop je een toestel met de laatste update? Natuurlijk niet. Zelfs als je een iPhone of iPad hebt die een paar jaar oud is, kun je een oudere versie downloaden van de app die je nodig hebt. En zonder dat je een smartphone expert hoeft te zijn. U hoeft alleen maar een functie te gebruiken die standaard in de App Store beschikbaar is.

Download oude versies uit de App Store

Als u compatibiliteitsproblemen hebt tussen uw mobiele besturingssysteem en de apps op uw Apple-apparaat, kunt u een oude versie van de app downloaden. De procedure is heel eenvoudig: ga eerst naar de App Store en klik vervolgens op het pictogram met de gekochte apps. Dit zal een lijst openen met alle apps die je in de loop der tijd hebt gedownload. Klik nu op de app die u wilt gebruiken en er verschijnt een bericht dat u waarschuwt dat de app niet compatibel is met de versie van het besturingssysteem op de iPhone of iPad. Tegelijkertijd zal het u vragen of u een oudere versie van de app wilt downloaden die ook door uw besturingssysteem wordt ondersteund. Als u het voorstel accepteert, wordt het downloaden van de app gestart.

Wanneer u de oude iOS-app gaat gebruiken, moet u oppassen voor bugs. Aangezien de app nog niet wordt ondersteund door Apple of het softwarebedrijf dat hem heeft gemaakt, is het mogelijk dat er glitches en bugs zijn die de stabiliteit ondermijnen.