Zoom, YouTube livestreamen: zo schakel je het in

Er komt een nieuwe functie naar de Zoom-app voor Android: je kunt nu YouTube livestreamen inschakelen in een paar eenvoudige stappen

Zoom is aan het updaten met een interessante functie, speciaal voor degenen die videogesprekken willen delen via livestreamdiensten. Dankzij de nieuwste update voor het Android-besturingssysteem kan de app de livestream van YouTube zelfs direct activeren met een tik van de vinger.

De Zoom-update voor Android die deze nieuwe functie bevat, is een paar uur geleden uitgebracht. Het wordt momenteel nog uitgerold in de Google Play Store en zal binnenkort voor iedereen beschikbaar zijn. Ondanks de update moet erop worden gewezen dat livestreaming van Zoom op YouTube al beschikbaar was, maar via meer en in sommige gevallen ingewikkelde stappen, vooral voor wie niet vertrouwd is met de technologie. Daarom is de update met groot genoegen begroet, aangezien de tijd die verstrijkt tussen het opstarten van de applicatie en het live bekijken van de vergadering op het platform aanzienlijk wordt verkort.

Zoom, livestream op YouTube: hoe in te schakelen

Om de interessante nieuwe functie van Zoom te kunnen gaan gebruiken, moet natuurlijk niet alleen de nieuwste versie van de Android-applicatie zijn geïnstalleerd, maar moeten ook een aantal essentiële handelingen worden uitgevoerd. Ten eerste moet de livestream van de dienst zijn ingeschakeld, aangezien dit standaard niet het geval is.

Om het profiel alle noodzakelijke machtigingen te geven, moet u via de webinterface verbinding maken met Zoom. Pas als dit is gebeurd, is het mogelijk om de YouTube livestream direct tijdens de vergadering te starten, anders verschijnt het item niet in het menu tijdens de liveuitzending vanuit de Android-app.

Zoom, livestream op YouTube: wie kan het

Om livestreams op YouTube te kunnen uitvoeren, moet het account van het streamingplatform of uw kanaal op dit moment behoren tot degenen die door Zoom zijn geselecteerd voor de functie. Als dit niet het geval is, zult u moeten wachten en alle bestaande methoden moeten gebruiken.

Zoom, YouTube livestreams en andere release-updates

De mogelijkheid om vergaderingen op YouTube snel te livestreamen is niet de enige nieuwe functie in de Android-app-update. Deze versie introduceert ook ondersteuning voor end-to-end encryptie, die tot nu toe ontbrak, en de mogelijkheid om flash te activeren tijdens videogesprekken, nog een handig hulpmiddel om het meeste uit Zoom en zijn potentieel te halen.