Hoe Windows 10 te versnellen door achtergrond-apps uit te schakelen

Achtergrond-apps belasten het geheugen van je computer en vertragen Windows 10: hier is hoe je ze uitschakelt

Met Windows 10 heeft Microsofts besturingssysteem een grote stap voorwaarts gezet op het gebied van functionaliteit en prestaties. Maar door de jaren heen hebben de halfjaarlijkse updates de prestaties van Windows 10 verslechterd. Waarom is dat? Heel eenvoudig. Microsoft heeft nieuwe programma’s en toepassingen uitgebracht die het besturingssysteem alleen maar trager hebben gemaakt. In veel gevallen zijn dit nutteloze tools die op de achtergrond draaien en geheugen op het apparaat in beslag nemen.

Als u uw pc controleert, zult u snel beseffen hoezeer de achtergrond-apps van invloed zijn op de vertraging van Windows 10. Het probleem is het aantal programma’s dat op de achtergrond draait en waarvan de gebruiker niet eens weet dat ze bestaan. Als je de ruimte die elke afzonderlijke app inneemt bij elkaar optelt, is het eindresultaat dat de helft van de kracht van je Windows 10-pc in handen is van nutteloze software die je nooit gebruikt. Gelukkig kunnen gebruikers met Windows 10 de processen die actief zijn op de pc beter beheren en achtergrond-apps die we niet gebruiken uitschakelen: hier leest u hoe u dat doet.

Hoe de pc-prestaties van Windows 10 te verbeteren

De programma’s die op de achtergrond actief zijn op Windows 10 kunnen door de gebruiker worden beheerd via de instellingen van het besturingssysteem. Dit is een vrij eenvoudige handeling die door iedereen kan worden uitgevoerd, zelfs door mensen met weinig ervaring met computers.

De eerste stap is klikken op het Windows-pictogram dat in de “Taakbalk” aanwezig is. Het menu Start wordt geopend en u moet het tandwielpictogram in de linkerkolom selecteren. Er wordt dan een nieuwe pagina geopend en u moet klikken op het onderdeel “Privacy” (aan het eind van de lijst). U krijgt toegang tot een nieuwe sectie: kies uit de opties in de linkerkolom “Achtergrond apps” (aan het eind van de lijst). Je bent bijna aan het einde van de klus: je hebt alle programma’s die op de achtergrond draaien op je Windows 10-pc voor je liggen.

Nu moet je de lijst zorgvuldig controleren en de apps uitschakelen die je nooit gebruikt. Er zijn bijvoorbeeld bepaalde videogames die met de verschillende Windows 10-updates aan uw pc zijn toegevoegd: als u ze nooit hebt geopend, schakelt u ze uit. Zodra de schoonmaakoperatie is voltooid, zullen de prestaties van uw PC aanzienlijk verbeteren.