Hoe maak je van je oude iPhone een dual sim

Dankzij covers en adapters van een Zwitsers bedrijf kun je ook met oude iPhones overweg met meer dan één simkaart. Dit is hoe het werkt

Na jaren en jaren van verzet, heeft Apple eindelijk toegegeven. Met de lancering van de iPhone Xs en iPhone Xs Max heeft het bedrijf uit Cupertino eindelijk toegegeven aan een van de technologische trends waardoor Android-smartphones de afgelopen jaren een flink marktaandeel zijn blijven veroveren.

De 2018 iPhones zijn in feite de eerste dual SIM-smartphones van het bedrijf uit Cupertino (met eSIM), dat dus een inhaalslag probeert te maken door een functie aan te bieden die, zoals gezegd, al enkele jaren aanwezig is op Android. Om heel eerlijk te zijn, is het echter al enige tijd mogelijk om van een normale iPhone een dual-simtoestel te maken. Het is zelfs mogelijk om vijf extra simkaarten aan je iPhone toe te voegen, die misschien al jaren oud is, voor iets meer dan 100 euro.

Hoe maak je van je iPhone een dual-sim

Specifiek heeft SIMore slimme iPhone-covers gemaakt waarmee je op je iPhone (zelfs een iPhone 6S, als je dat wilt) zoveel simkaarten kunt plaatsen en beheren als je maar wilt. Zoals reeds vermeld, zal het met de door het Zwitserse bedrijf ontworpen en geproduceerde toestellen mogelijk zijn om tot 5 verschillende simkaarten te beheren met een iPhone Xs of tot 4 simkaarten met een Apple smartphone van de huidige generaties.

SIM-adapters zijn er in verschillende vormen en voor verschillende modellen mobiele telefoons: er zijn hoesjes die tot 3 andere simkaarten kunnen bevatten die allemaal tegelijk kunnen worden gebruikt; er zijn adapters voor de iPhone Xr (en andere mobiele telefoons die in voorgaande jaren zijn uitgebracht) waarmee je 2 tot 4 simkaarten in het apparaat uit het huis van Cupertino kunt plaatsen. Kortom, een ingenieuze manier om gebruik te maken van bestaande slots (of nieuwe slots te creëren) waarmee u van uw iPhone een dubbele SIM-kaart kunt maken zonder een nieuwe te hoeven kopen.