Generatie 56K: alles over de Italiaanse series van de zomer

De tv-serie komt op 1 juli aan op Netflix. Het zal het verhaal van de Millennial generatie vertellen op een grappige en nostalgische manier. Hier zijn alle details.

Generazione 56K, de Italiaanse tv-serie die op een grappige en nostalgische manier het verhaal vertelt van de Millennial-generatie, komt op 1 juli 2021 naar Netflix. De show is geproduceerd in samenwerking met de groep Ciaopeople van The Jackal en geproduceerd door Cattleya, en zal het publiek tijdens de zomermaanden vermaken.

De show viert een precies moment in de geschiedenis: dat van de verspreiding van de eerste personal computers onder jongeren die in de jaren tachtig zijn geboren, de geboorte van chatrooms en vooral de beroemde 56K-modem. De wereld in de jaren negentig leek vol mogelijkheden voor de jongeren van die tijd. Al deze elementen vormen een plot waarin grote vriendschappen en tienerverliefdheden centraal staan. Het idee is van Francesco Ebbasta, die ook meewerkte aan het schrijven, samen met Costanza Durante, Laura Grimaldi en Davide Orsini. De cast zit vol met jong talent, waaronder twee leden van The Jackal, Gianluca Fru en Fabio Balsamo.

Generazione 56K: officiële releasedatum

Netflix onthult steeds meer informatie over de nieuwe Italiaanse tv-serie getiteld Generazione 56K. Allereerst heeft het de officiële releasedatum onthuld: het zal vanaf 1 juli 2021 beschikbaar zijn in alle landen ter wereld waar Netflix actief is. Daarom kunnen degenen die nog geen abonnement op de dienst hebben genomen, dat nu doen en het ideale abonnement voor hun behoeften vinden.

Generation 56K: nieuwe plotdetails

De tv-serie zal alle tegenstrijdigheden vertellen van de Millennial-generatie, de generatie die aan het begin van haar puberteit werd overrompeld door de digitale revolutie. De komst van het internet in de jaren negentig veranderde de samenleving voorgoed. Vandaag de dag biedt de technologie enorme mogelijkheden, oneindige verbindingen, de mogelijkheid om elke plaats ter wereld – althans virtueel – in minder dan een seconde te bereiken. Maar het leven op zo’n hectische manier is helemaal niet gemakkelijk, vooral voor degenen die geen digitale inboorlingen zijn.

De plot vertelt daarom deze dynamiek en concentreert zich op het verhaal van Daniel en Matilda, een vriendschap die op jonge leeftijd begint en zich in de loop van de tijd ontwikkelt, totdat ze in liefde verandert. Er is ook een groep historische vrienden, waaronder Luca en Sandro. Het verhaal speelt zich af tussen Napels en Procida en valt in het genre van de komedie. Er is geen gebrek aan herinneringen, tijdsprongen en citaten die alleen millennials echt kunnen begrijpen.

Beginnend met de soundtrack. Er is geen gebrek aan nostalgische muziek en liedjes, zoals de noten van “Come mai” van 883, het volkslied van de generatie. De regie is in handen van Francesco Ebbasta en Alessio Maria Federici. De afleveringen spelen zich af in verschillende tijdslijnen en vertellen gebeurtenissen van 1998 tot nu. We leren de personages kennen als kinderen, maar we volgen ze in de loop der tijd, tot ze volwassen zijn.

Kortom, de tv-serie heeft alle troeven in handen om de Italiaanse cultshow van de zomer van 2021 te worden. We moeten alleen nog tot 1 juli wachten om het eerste seizoen te bekijken.