Nieuwe Sharp smart tv’s en soundbars: hoe zien ze eruit en hoeveel kosten ze

Sharp heeft zijn EQ-lijn van smart tv’s en een soundbar onthuld die een vrij gunstige prijs-kwaliteitverhouding biedt. Hier is hoe ze eruit zien en hoeveel ze kosten

Sharp heeft de EQ-lijn van smart tv’s officieel gemaakt. Een van de belangrijkste aandachtspunten van de EQ-lijn is de kijkkwaliteit, dankzij Quantum Dot 4K-technologie, en een ander is de geluidsweergave, dankzij luidsprekers die zijn gemaakt in samenwerking met industriegigant Harman Kardon.

Naast de nieuwe EQ smart tv’s heeft Sharp ook een nieuwe soundbar officieel gemaakt die geschikt is voor iedereen. Zowel in economisch opzicht, gezien de tamelijk betaalbare catalogusprijs, als in termen van gebruiksgemak, dankzij de aanwezigheid van drie voorkeuzezenders voor het luisteren naar nieuws, films en muziek, die naar behoefte kunnen worden geselecteerd om elke keer met minimale inspanning de beste ervaring te krijgen. Interessant is dat de nieuwe smart tv’s Android TV integreren, het besturingssysteem van Google, dat garant staat voor flexibiliteit en een catalogus van apps met vrijwel geen grenzen.

Smart TV Sharp EQ: hoe zien ze eruit en hoeveel kosten ze

De Sharp EQ-serie smart TV’s maakt gebruik van Quantum Dot 4K-technologie, die volgens het bedrijf een zeer breed kleurengamma en dus een betere kleurweergave biedt, wat ook wordt gegarandeerd door ondersteuning voor HDR10, HLG en Dolby Vision, terwijl de Aquos Motion-technologie de vloeiendheid van beelden verbetert.

Het is ook voorzien van een omgevingslichtsensor die de helderheid van het paneel van tijd tot tijd autonoom aanpast. Om premium geluidskwaliteit te leveren, heeft Sharp de nieuwe EQ smart tv’s uitgerust met een tweekanaals Harman Kardon-systeem, met een tweeter aan de voorzijde en een lagere woofer die de hoge frequenties helder houden en diepte geven aan de lage frequenties, wat wordt geholpen door de aanwezigheid van Dolby Atmos en DTS:X.

De Sharp EQ smart tv’s zijn ook ontworpen voor gaming. Voor de liefhebbers bieden ze Google Stadia-ondersteuning, vier HDMI 2.1-ingangen, ALLM- en VRR-gamingfuncties en de mogelijkheid om je eigen controller rechtstreeks op de tv aan te sluiten. Het besturingssysteem is Android TV, dat naast diverse basisdiensten als Netflix, YouTube, Google Play Movies & TV en Prime Video een ruime keuze aan apps biedt dankzij een catalogus met meer dan 7.000 apps.

Vier diagonalen zijn beschikbaar: 50, 55, 65 en 75 inch, met prijzen van respectievelijk €799, €899, €1.199 en €1.599. Beschikbaarheid in Q1 2022.

Soundbar Sharp: Hoe hij eruitziet en wat hij kost

De Sharp 2.1 HT-SBW202 soundbar is geschikt voor smart tv’s vanaf 40 inch. Het beschikt over voorinstellingen die Sharp heeft gemaakt op basis van de meest afgespeelde inhoud: nieuws, films en muziek, die het geluid op de beste manier egaliseren om naar deze drie soorten inhoud te luisteren.

De nieuwe soundbar van Sharp is uitgerust met Bluetooth, waardoor hij zeer flexibel is als het gaat om het luisteren naar content: hij kan worden aangesloten op de tv, waardoor er geen kabels nodig zijn, en op een smartphone of tablet om muziek af te spelen, maar er zijn ook ingangen voor een 3,5 mm audiojack, USB en vooral optisch digitaal, wat een uitstekende overdracht van het audiosignaal van de tv, Blu-ray-speler of spelconsole garandeert.

Hij heeft een eigen afstandsbediening of kan worden bediend via de afstandsbediening van de tv als hij is aangesloten via HDMI ARC/CEC. De Sharp HT-SBW202 is nu te koop voor 189 euro.