Telegram: lid worden van een privégroep wordt makkelijker dankzij een QR

Telegram krijgt een hoop nieuwe functies: de app van Pavel Durov wordt steeds meer een alternatief voor WhatsApp.

Toegang krijgen tot de privégroepen van Telegram wordt een stuk makkelijker dankzij QR-codes. Dit wordt bevestigd door de bètaversie 7.5 voor Android die de afgelopen uren is uitgebracht en die een aantal interessante functies bevat waarmee de directe concurrent van WhatsApp zich staande kan houden.

De nieuwste release, die beschikbaar is gemaakt voor apparaten met het Android-besturingssysteem via het officiële kanaal dat is gewijd aan geregistreerde gebruikers als bètatesters, loopt met enige tijd vooruit op de stabiele versie die zoals gebruikelijk via de Google Play Store beschikbaar zal worden gesteld om te downloaden. Vrees niet, echter, voor Apple gebruikers. In feite zijn alle nieuwe functies met betrekking tot de werking van groepen al gespot in de recente versie van de client voor macOS, speciaal voor gebruikers die de app op desktop en draagbare apparaten uit Cupertino gebruiken.

Telegram, toegang tot privégroepen via QR

De belangrijkste functie die in de volgende release in Telegram wordt geïntegreerd, zal ongetwijfeld die zijn met betrekking tot uitnodigingen voor groepen. Als de tests bevestigen dat het werkt, zal de nieuwe stabiele versie toegang tot besloten groepen mogelijk maken via een QR-code, die moet worden ingekaderd met de camera van de smartphone of tablet.

De introductie brengt niet alleen een praktisch voordeel met zich mee voor de gebruikers (een scan in plaats van de link om te delen via een bericht), maar ook voor de beheerders van de groepen zelf. De beheerders zullen de uitnodigingen kunnen beheren door een geldigheidsperiode voor de QR-code in te stellen, uitgedrukt in uren, dagen of weken, evenals het maximumaantal toegangen via dezelfde afbeelding.

Telegram, de andere nieuwigheden

Dezelfde bètaversie geeft ook groen licht aan de mogelijkheid, opnieuw voor beheerders, om een standaardgroep om te vormen tot een broadcastgroep. Dezelfde bètaversie geeft ook groen licht aan de mogelijkheid voor beheerders om een standaardgroep om te zetten in een broadcastgroep. Een van de kenmerken van deze modus is de mogelijkheid om een onbeperkt aantal deelnemers te ontvangen, gewoonlijk beperkt tot een maximum van 200 duizend gebruikers.

Voor degenen die van plan zijn om te profiteren van deze nieuwe functie, moet worden opgemerkt dat in broadcastgroepen alleen admins berichten kunnen publiceren. Een andere beperking is dat wanneer een groep eenmaal is ingesteld als een omroepgroep, het niet mogelijk is om de groep weer om te zetten in een traditionele groep.

Verder is er een zelfvernietigingstimer toegevoegd aan openbare groepen, die kan worden ingesteld op 24 uur of 7 dagen. De functie kan worden toegevoegd door admins en zodra de gekozen tijdsperiode is verstreken, zullen gepubliceerde berichten automatisch worden verwijderd uit de chat.