Wat betekenen vinkjes op Telegram

Wilt u weten wat vinkjes op Telegram betekenen? Hoe kun je ze verbergen? Lees dit artikel!

Telegram is een van de meest geavanceerde, gebruiksvriendelijke en gratis instant messaging applicaties die er zijn, en wordt wereldwijd door miljoenen gebruikers gebruikt. Telegram is een van de populairste apps voor het versturen van berichten, foto’s, video’s en allerlei soorten bestanden, waarbij groepen tot 200.000 leden of kanalen kunnen worden aangemaakt om berichten naar een breed publiek te sturen. Met Telegram is het ook mogelijk om geheime chats te maken waarbij de verzonden inhoud zichzelf kan vernietigen. Zoals bij de meeste messaging apps is het ook mogelijk om te zien of een bericht is doorgestuurd of gelezen door de andere partij. De ticks op Telegram zijn iets anders dan die op WhatsApp, bijvoorbeeld. Hier is alles wat je moet weten over wat ze betekenen en welke kleur ze hebben.

Wat betekenen vinkjes op Telegram

Op Telegram zie je, zodra je je bericht verstuurt, een klokpictogram dat verandert in een enkel groen vinkje om aan te geven dat je bericht succesvol naar de server is verzonden. Als het bericht succesvol is, ziet u de twee groene vinkjes dicht bij elkaar, wat aangeeft dat de persoon aan wie u het bericht stuurde de chatconversatie heeft geopend en uw bericht heeft bekeken, en een melding van uw bericht heeft ontvangen, mits zij meldingen hebben ingeschakeld. Maar zelfs als ze de melding niet in real time horen, zien ze nog steeds het aantal berichten dat u hebt verzonden wanneer ze inloggen op de Telegram-app. In tegenstelling tot WhatsApp is het dubbele grijze vinkje er niet, dus er wordt niet gewacht tot het bericht is gelezen.

Wat groepschats betreft, betekenen de twee vinkjes op Telegram dat wanneer een bericht is verzonden, ten minste één van de chatleden de communicatie heeft gelezen. Op dit moment is het echter niet mogelijk te weten welke gebruiker dit is en of alle leden van de groep het bericht hebben bekeken. Een ander verschil met WhatsApp is dat Telegram niet een of meer vinkjes heeft om aan te geven dat het bericht is afgeleverd. Telegram biedt namelijk de mogelijkheid om uw account op meerdere apparaten tegelijk en in real time te gebruiken. Daarom zou men voor een onmogelijk te beantwoorden computervraag komen te staan: welke van de door een gebruiker gebruikte apparaten moet Telegram als eerste aanvinken? Daarom kan de Telegram-dienst niet nagaan of je bericht op een specifiek apparaat is aangekomen.

Hoe verberg je vinkjes op Telegram

Laten we beginnen met te zeggen dat het niet mogelijk is om leesvinkjes op Telegram direct uit te schakelen, aangezien het berichtensysteem is verbonden met een cloud met ononderbroken en onmiddellijke synchronisatie, kenmerken die het onderscheiden van WhatsApp. Zoals je misschien al geraden hebt, gebeurt het lezen van Telegram-berichten wanneer je online bent, net als Facebook Messenger of Instagram Direct. Er zijn echter een paar kleine trucjes die u kunt toepassen.

U kunt uw telefoon zo instellen dat het bericht wordt voorvertoond, zelfs als de telefoon is vergrendeld. Je kunt dan een deel van het bericht zien, maar pas op dat je de melding niet aanraakt met je vinger, anders verschijnen er dubbele vinkjes op Telegram. Een andere manier om dubbele controles te vermijden is om buiten de chat te gaan, naar rechts te swypen en het bericht zal verschijnen als ongelezen voor zowel u als de afzender. Deze modus is mogelijk voor iOS-apparaten, maar als je een Android-apparaat hebt, moet je de chat afsluiten, je vinger op het gesprek houden en er verschijnt een interactief scherm waar je uit de verschillende opties kunt kiezen om het gesprek ongelezen te laten verschijnen.

Er zijn ook andere manieren om te voorkomen dat je online verschijnt terwijl je druk in gesprek bent met andere gebruikers of je gaat alleen de chat in om dringende berichten te lezen, maar je hebt geen tijd om nieuwe gesprekken aan te gaan. Er zijn apps waarmee je berichten kunt lezen zonder dat de afzender Telegram dubbel controleert. U kunt Telegram X proberen, een app die ook is gemaakt door Telegram LLC, en die het voordeel heeft dat hij een aantal extra functies biedt, zoals de mogelijkheid om chats te bekijken zonder ze in te voeren.

Een andere app die bij u past en waarmee u berichten kunt lezen zonder dat de afzender wordt gewaarschuwd, is Unseen voor Android met de configuratie die is gekozen op Telegram. Eenmaal geïnstalleerd, zullen er voor elk bericht op Telegram twee meldingen zijn: één van Telegram en één van Unseen. U moet de melding Ongezien selecteren als u liever berichten leest zonder de twee ontvangstvinkjes. Over geïntegreerde technologie gesproken: een andere manier om anoniem berichten te ontvangen is via een smartwatch met de Wear OS-app op Android (of met de Wear OS-app op je smartwatch) of de Watch-app op iOS.