Hoe alle gegevens op je iPhone te wissen

Om alle gegevens op je iPhone te wissen en terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, kun je een tool gebruiken in Instellingen. Dit is hoe

Of u uw iPhone nu verkoopt, schenkt of inruilt via de Apple Inruildienst, het is wel zo eerlijk om alle gegevens op uw iPhone te wissen. Dit is een nuttige en fundamentele procedure om te voorkomen dat alle informatie op de smartphone in verkeerde handen valt en onze persoonlijke veiligheid in gevaar brengt. Maar hoe doe je dat?

In de eerste plaats moet je een back-up van je gegevens maken door ze op een externe harde schijf te zetten of, nog beter, door gebruik te maken van de service die iCloud biedt. Zodra u een back-up hebt gemaakt van alle gegevens op uw iPhone, kunt u overgaan tot het verwijderen van de gegevens op uw smartphone. Apple biedt u de mogelijkheid om dit rechtstreeks te doen vanuit de instellingen van de smartphone zonder ad-hocprogramma’s te hoeven gebruiken

Hoe verwijdert u gegevens van uw iPhone

Nadat u een back-up hebt gemaakt van uw iPhone-gegevens, kunt u overgaan tot het verwijderen van alle gegevens. De procedure om dit te doen is vrij eenvoudig en zal u weinig tijd kosten.

U moet eerst de “Instellingen” openen, op “Algemeen” klikken en naar beneden scrollen naar “Herstellen”. Hier kunt u de optie “Initialiseren inhoud en instellingen” kiezen. Na het invoeren van het codenummer, zal het apparaat zelf u vragen om de back-up bij te werken met iCloud voordat u verder gaat met het resetten van het apparaat. Dit is een belangrijk hulpmiddel waarmee u de inhoud van uw iPhone zelfs op het laatste moment kunt opslaan voordat u overgaat tot een volledige reset. Nadat u op de optie “Nu wissen” hebt geklikt, vraagt het systeem de gebruiker om bevestiging voordat het wissen van de gegevens wordt gestart.

U moet nu opnieuw uw ontgrendelingscode invoeren, dit is uw laatste kans om de procedure af te breken als u op het laatste moment van gedachten verandert. Als u op de optie “Delete iPhone” klikt, worden alle gegevens en persoonlijke informatie op het toestel gewist en wordt het toestel permanent gereset. U kunt uw iPhone dan met een gerust hart verkopen, weggeven of inruilen.