Hoe blokkeer je bepaalde gebruikers op Facebook Messenger

In zowel de Messenger-app als de Facebook-chat kun je met een paar klikken berichten en oproepen uitschakelen van mensen die je irriteren

Dankzij apps en sociale netwerken als Facebook en Messenger kunnen we contact opnemen met vrienden en familie, zelfs als ze aan de andere kant van de wereld zijn. De andere kant van de medaille is dat we berichten kunnen ontvangen van mensen die ons storen.

Om onze privacy veilig te stellen, bieden zowel Facebook als Messenger ons de mogelijkheid om bepaalde gebruikers te deactiveren. Dit betekent dat de mensen die we kiezen ons geen berichten kunnen sturen of ons kunnen bellen via de Messenger-app of Facebook-chat. Om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van stalkers of aanvallers, raden wij u aan geen mensen aan Facebook toe te voegen die u niet in het echt kent. Tegelijkertijd moeten we vriendschapsverzoeken verwijderen van mensen die lid willen worden van onze vriendenlijst, maar die we nog nooit hebben ontmoet.

Hoe Facebook Messenger-gebruikers te blokkeren op Android

Als u een Android-smartphone hebt, kunt u berichten van een ongewenste gebruiker blokkeren door simpelweg het gesprek te openen met de persoon die u het zwijgen wilt opleggen. Op dit punt moeten we op het icoon met de i in de cirkel (in de rechterbovenhoek) tikken, naar beneden scrollen en op het item Blok drukken. Selecteer tot slot Alle berichten blokkeren.

Hoe Facebook Messenger-gebruikers blokkeren op iPhone en iPad

Als u daarentegen een iPhone of iPad hebt, is de procedure iets anders, maar zeer eenvoudig uit te voeren. We moeten altijd het gesprek openen met de persoon die we willen blokkeren. Op dit punt moeten we echter op de naam van de persoon in kwestie tikken en dan naar beneden scrollen. Klik dan op Blokkeren in het pop-up menu. Om de bewerking te voltooien, selecteert u Berichten blokkeren.

Hoe Facebook Messenger-gebruikers te blokkeren op de

Als we Facebook en de bijbehorende chat daarentegen rechtstreeks vanuit de browserversie gebruiken, zowel op Windows als Mac, kunnen we degenen die ons storen in slechts drie klikken blokkeren. Ga eerst naar het gesprek met de gebruiker die u wilt deactiveren. Klik vervolgens op het pictogram Instellingen, dat zich in de rechterbovenhoek van de chat bevindt en wordt gemarkeerd door een tandwielvormig symbool. Selecteer in het pop-up menu, Blokkeer berichten en u bent klaar. Houd er rekening mee dat het blokkeren van iemands berichten niet hetzelfde is als het blokkeren van de persoon op Facebook. Als u iemands berichten blokkeert, maar de persoon in kwestie niet blokkeert, kunt u nog steeds zijn Facebook-profiel zien.