Adobe Premiere Rush CC, de video maak app ontworpen voor YouTubers

Adobe heeft de eerste videobewerkingsapp gelanceerd die is ontworpen voor YouTubers zonder veel specifieke kennis, hier lees je hoe je Premiere Rush CC gebruikt

Is het jouw droom om een wereldberoemde YouTuber te worden? Heb je een creatief idee dat je zou willen omzetten in een virale video, maar heb je niet veel kennis van editing? Adobe heeft Premiere Rush CC onthuld, een vereenvoudigd bewerkingsprogramma dat het leven van YouTubers een stuk gemakkelijker zal maken.

Adobe is altijd een van de leiders geweest op het gebied van diverse video- en fotobewerkingsprogramma’s voor computers en smartphones. Het bedrijf is zich dan ook terdege bewust van de moeilijkheden die een gebruiker zonder kennis van videomontage en -bewerking kan ondervinden wanneer hij voor het eerst de wereld van de montage benadert. Dit komt ook omdat de meeste mensen proberen hun eigen video’s voor YouTube of andere platforms te maken als autodidact, d.w.z. zonder specifieke cursussen of lessen te volgen. Maar zonder goede montagekwaliteit en originele montage is het bijna onmogelijk om het tegenwoordig op YouTube te maken. Daarom heeft Adobe de Premiere Rush CC-app gemaakt om het bewerken, filteren en kwalitatief goed bewerken van video’s zo eenvoudig mogelijk te maken, zelfs voor nieuwkomers of aspirant YouTubers.

Wat Adobe Premiere Rush is en hoe het werkt

Project Rush, Adobe’s nieuwe videobewerkingsprogramma, is al beschikbaar voor Windows PC, macOS en iOS, met ondersteuning voor Android die pas in de eerste helft van 2019 komt. We kunnen het definiëren als een vereenvoudigde versie van Premiere Pro. In principe is het een versie met professionele functies, aangepast aan de wereld van YouTubers en mensen zonder specifieke kennis van bewerken. We vinden dus een intuïtieve interface met een virtuele assistent die ons zal helpen bij het uitvoeren van elke soort bewerking van het bewerken, opslaan of delen van de video. Zo past de door Adobe voor Premiere Rush gecreëerde kunstmatige intelligentie automatisch een track, liedje of achtergrondmuziek aan die wij in de tekst invoegen om overlapping te voorkomen in het geval van gesproken gedeelten in de film. Aangezien het is ontworpen voor YouTube, heeft het ook een aantal specifieke functies die exclusief zijn ontworpen voor Google’s videoportaal, zoals het plannen van de publicatie en het kiezen van welke afbeeldingen als miniaturen worden gebruikt.

Wat de prijzen betreft, wordt Adobe Premiere Rush CC onderverdeeld in verschillende plannen, waarbij het maandplan 12,19 euro kost en het jaarplan 145,52.

Er is ook een gratis plan, genaamd Starter, waarmee je slechts 3 films kunt bewerken en exporteren zonder te betalen. De cloudopslagruimte op het betaalde plan is 100 GB, maar slechts 2 GB in de cloud op het gratis Starter-plan.