Hoe werkt het en wat is Sky PrimaFila Premiere

Sky PrimaFila Premiere is de nieuwe dienst van Sky waarbij u films kunt huren die eigenlijk in de bioscoop hadden moeten verschijnen. Hier ziet u welke titels beschikbaar zijn en hoeveel het kost

Sky lanceert een nieuwe dienst voor haar satelliet- en glasvezelabonnees en doet dit opnieuw om een moment van vermaak te bieden in deze moeilijke en ingewikkelde dagen. De omroep is zeer actief op dit front en heeft de afgelopen weken een aantal initiatieven gelanceerd: twee nieuwe bioscoopkanalen die voor alle abonnees zichtbaar zijn (ook voor digitale terrestrische abonnees), een volledig abonnement dat voor iedereen toegankelijk is en de mogelijkheid om bepaalde PrimaFila-films gratis te zien.

Nu komt Sky met een nieuwe dienst: Sky PrimaFila Premiere. Op het platform kunnen films worden gehuurd die eigenlijk al in de bioscopen hadden moeten draaien, maar door de lockdown hun debuut niet konden maken. Daarom hebben productiemaatschappijen besloten te kiezen voor een nieuw distributiekanaal: satelliet- en on-demandplatforms. Onder de films die vanaf 10 april (het paasweekend) te zien zullen zijn, zijn “Trolls World Tour”, een door kinderen zeer geliefde tekenfilm, “A son named Erasmus” en andere internationale producties. Lees hier hoe het werkt en hoeveel Sky PrimaFila Premiere kost.

Wat Sky PrimaFila Premiere is en hoe het werkt

Sky PrimaFila Premiere is een nieuwe dienst van Sky die haar satelliet- en glasvezelklanten de kans biedt om films te zien die in deze periode in de bioscopen hadden moeten verschijnen. Nu de bioscopen gesloten zijn en er geen geld te verdienen valt aan de kassa’s, hebben productiemaatschappijen deals gesloten met tv-zenders en on-demandplatforms om nieuwe films te lanceren.

Naast Sky zullen naar verwachting ook andere zenders hun klanten de kans geven om films te huren die in de bioscopen zouden verschijnen, maar er is nog geen officieel nieuws.

Sky PrimaFila Premiere volgt het voorbeeld van Amazon Prime Cinema in de VS, een dienst die enkele weken geleden werd gelanceerd en waarmee gebruikers films kunnen huren die op dit moment nog niet konden worden uitgebracht.

Hoe kun je Sky PrimaFila Premiere

Sky PrimaFila Premiere zal beschikbaar zijn voor alle Sky-abonnees via satelliet en glasvezel. Om toegang te krijgen tot de dienst moet u Sky PrimaFila binnengaan en de films selecteren die kunnen worden gehuurd en als “Première” zijn gemarkeerd. Voor digitale terrestrische klanten van Sky is de dienst niet beschikbaar.

SkyPrimaFila Premiere: de beschikbare films

De dienst begint op 10 april met een langverwachte film, speciaal voor kinderen: Trolls World Tour. De sterren van de Italiaanse versie zijn Francesca Michielin, Stash, Elodie en Sergio Sylvestre.

Op 12 april, eerste paasdag, komt “Un figlio di nome Erasmus”, een komedie met in de hoofdrollen Luca Bizzarrim Paolo Kessisoglu, Richy Memphis, Daniele Liotti en Carl Alt.

Naast Italiaanse films zullen ook internationale films als “Emma”, “The Invisible Man”, “The Hunt”, “Bloodshot”, “Tornare a vincere” en andere later aan te kondigen titels beschikbaar zijn.

Hoeveel kost Sky PrimaFila Premiere

De prijs van een filmverhuur zal naar verwachting €15,99 bedragen, een standaardprijs die voor alle platforms die dit soort diensten aanbieden, zal gelden. Voor sommige films zou de prijs echter iets lager kunnen liggen, maar daar moeten we nog een paar dagen op wachten

Wanneer is Sky PrimaFila Premiere beschikbaar

De dienst gaat op 10 april van start met de film “Trolls World Tour” en zal de hele maand april te zien zijn, in ieder geval totdat de bioscopen weer open gaan.