Google lanceert YouTube Go: de app voor het bekijken van offline video’s

De app, gelanceerd in India en ontworpen voor ontwikkelingslanden, stelt je in staat om video’s op je apparaat op te slaan en ze te bekijken wanneer je maar wilt

Google kijkt naar het oosten en doet dat door YouTube Go te lanceren, een herziene versie van het beroemde videostreamingportaal dat in 2006 door Big G werd gekocht, gewijd aan ontwikkelingslanden. Dankzij de nieuwe functies zal het mogelijk zijn om video’s offline te bekijken.

De revolutie begint in India. Tijdens het laatste evenement dat Google in New Delhi organiseerde om nieuwe producten voor de Indiase markt te lanceren, presenteerde het bedrijf uit Mountain View ook YouTube Go, een applicatie die speciaal is ontworpen voor derdewereldlanden waar de internetverbinding nog erg traag is. Met deze stap knipoogt Google naar de honderden miljoenen Indiase internetgebruikers, in de hoop nieuw marktaandeel te veroveren en de één miljard dagelijks actieve gebruikers van het videostreamingplatform te overtreffen.

Hoe YouTube Go werkt

De applicatie stelt gebruikers in staat om YouTube-video’s te downloaden en offline te bekijken. Bovendien is de download geoptimaliseerd om zo weinig mogelijk internetdata van iemands tariefplan te verbruiken. De video’s worden in lage kwaliteit afgespeeld en kunnen met vrienden worden gedeeld zonder uw datalijn te gebruiken. De applicatie is speciaal ontwikkeld voor de jongere generatie in India, die steeds meer op zoek is naar video’s van goede kwaliteit. Op dit moment is de dienst alleen actief in India en kunnen gebruikers zich al aanmelden om de beta-versie van de applicatie te downloaden. In de nabije toekomst zal YouTube Go in alle ontwikkelingslanden worden gelanceerd, zodat wereldwijd zonder verbindingsproblemen van het platform kan worden genoten.

.