Top videobewerkingsapps voor Android en iOS

Voor een video om tractie te krijgen, vooral op sociale media, is het niet genoeg om een goed onderwerp en een aansprekende sfeer te hebben. In feite moeten er geen overbodige scènes in voorkomen, maar wel achtergrondmuziek en enkele speciale effecten, om een echt verhaal te scheppen en continuïteit te geven aan de opeenvolging van scènes. Tegenwoordig worden de meeste films gemaakt met een smartphone.

Waarom zou je dan wachten tot je je computer kunt gebruiken om het beeldmateriaal te verwerken? In feite, download gewoon een videobewerkingsapp en je bent klaar. Bang dat het te ingewikkeld is? Niet echt. Dit zijn geen professionele videobewerkingsoplossingen, maar gewoon videobewerkingsapps die, ook gratis, kunnen worden gevonden in de Android- en iOS-winkels. Er is geen technische deskundigheid vereist om ze te gebruiken, wat betekent dat ze door iedereen kunnen worden gebruikt. Dus hier zijn de 5 meest interessante mobiele videobewerkingsapps van het moment.

1. Videobewerking met Magisto voor Android en iOS

Dit is een van de populairste videobewerkingsapps voor gebruikers. Het is beschikbaar voor Android en iOS en heeft een zeer intuïtieve interface. Zodra u dit gedaan hebt, kunt u uw video maken door op de ‘+’-knop rechts onderaan het scherm te klikken en de beelden te kiezen die u wilt importeren uit de sectie Video’s en Foto’s. Zodra u klaar bent met deze stap, klikt u op Volgende en wacht u op de upload. Met de video-app kunt u nu een thema voor uw video kiezen met behulp van de beschikbare filters.

Het enige dat u nog hoeft te doen is een titel kiezen en beslissen of u de lengte van de video wilt inkorten of juist verlengen door meer foto’s of video’s toe te voegen. Tenslotte is het essentieel om op de Create My Movie knop te klikken, zodat de montage app alles kan verwerken. Het eindproduct wordt automatisch opgeslagen als concept, zodat u het kunt bekijken en zo nodig verwijderen.

Video’s die met dit systeem zijn bewerkt, kunnen worden opgeslagen in openbare of privéalbums en kunnen worden geüpload naar Instagram, Facebook, YouTube of Twitter. Deze interessante videobewerkingsapp is gratis. Extra functies zijn echter beschikbaar met een abonnement op Magisto Business.

2. Videobewerking met KineMaster voor Android

Ook erg populair is KineMaster, een videobewerkingsapp die gratis kan worden gedownload. Het is echter vermeldenswaard dat het een logo op de gegenereerde video’s drukt, dat alleen kan worden verwijderd door een maandelijks of jaarlijks abonnement. Er is ook een winkel waar u stickers, effecten en meer kunt kopen.

Het gebruik van deze videobewerkingsapp is vrij eenvoudig, aangezien u gewoon op het clapperboard-pictogram klikt en de optie Blank project selecteert. Zodra het scherm geopend is, hoeft u alleen maar op Media Browser te klikken en de video te selecteren die u wilt bewerken. Op dit punt, om toegang te krijgen tot de verschillende beschikbare hulpmiddelen, hoeft u alleen maar op Status te tikken. Bovendien kunt u soundtracks toevoegen met behulp van het audiopictogram, terwijl u door op Stem te klikken een verhaal kunt maken dat in de video wordt ingevoegd.

In feite zijn de mogelijkheden van deze app voor het bewerken van video’s talrijk en allemaal te ontdekken. Wanneer u tevreden bent met het resultaat, slaat u uw video op door op het deuricoon te drukken en de miniatuur van de video te selecteren. De video die met deze videobewerkingsapp is gemaakt, kan worden opgeslagen in uw Android-galerie of rechtstreeks op uw sociale netwerken door op het deelpictogram te drukken.

3. Video bewerken met Pinnacle Studio voor iOS

Pinnacle Studio is een app voor smartphones, die erg doet denken aan videobewerkingsprogramma’s voor computers. Het is momenteel beschikbaar tegen betaling, maar het is mogelijk dat het later gratis wordt. Het is absoluut een bijna professionele videobewerkingsapp, waarmee je interessante speciale effecten kunt toevoegen, nauwkeurig kunt bewerken en nog veel meer. Er zijn zelfs geavanceerde bewerkingstools beschikbaar, waardoor deze app een van de populairste op de markt is.

4. Videobewerking met Adobe Premiere Clip voor Android en iOS

Een andere interessante videobewerkingsapp is Adobe Premiere Clip, die gratis is in zijn basisversie. Om het te gebruiken, maakt u gewoon een account aan op Adobe’s Creative Cloud en drukt u vervolgens op de ‘+’-knop aan de linkerkant. Vervolgens kunt u kiezen of u foto’s en video’s in het geheugen van het apparaat wilt bewerken, inhoud uit de Creative Cloud- en Adobe Lightroom-bibliotheken wilt selecteren of ter plekke inhoud wilt maken.

U kunt vervolgens kiezen uit twee creatiemethoden: automatisch of handmatig. De eerste methode neemt de beelden die je hebt gemaakt en bewerkt ze met de muziek van je keuze, terwijl de tweede je meer vrijheid geeft. Zodra je klaar bent met bewerken, kun je de video exporteren naar het geheugen van je smartphone, opslaan in je Creative Cloud-account of ervoor kiezen om deze app te gebruiken om YouTube-video’s te bewerken. Zeker, dit is een leuke Android en iOS videobewerking app.

5. Video bewerken met VivaVideo voor Android en iOS

Een leuke iPhone en Android videobewerkingsapp? Het heet VivaVideo en is gratis beschikbaar in de basisversie en tegen betaling in de VIP-versie. Nadat u de app hebt gedownload, klikt u op de knop Bewerken op het hoofdscherm en selecteert u de gewenste video uit het geheugen van het apparaat.

De mogelijkheden voor het bewerken van video-apps zijn talrijk: haal slechts één fragment uit de film, voeg filters toe, verander de kleurbalans, voeg speciale effecten en achtergrondmuziek toe. Heb je je project voltooid? Druk vervolgens op de knop Delen en kies waar u de video wilt plaatsen (Instagram, WhatsApp, enz.) of klik op Opslaan in galerij om een kopie beschikbaar te hebben op uw smartphone. Je vrienden verrassen met deze videobewerkingsapp is heel eenvoudig.