Galaxy Tab S8 Ultra zal een tekortkoming hebben, maar het zal het goedmaken

Samsung’s volgende top-of-the-line tablet is volgens geruchten een uitzonderlijk apparaat met zulke hoge specs dat het zijn enige echte tekortkoming zal goedmaken

Het volgende vlaggenschip Android tablet zal de langverwachte Samsung Galaxy S8 Ultra zijn, een apparaat met top-of-the-line specs ontworpen door de Koreaanse reus met de duidelijke bedoeling om Apple’s iPad Pro serieuze concurrentie te geven. En net als een recent Apple-product (de nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro) zal ook de Galaxy S8 Ultra een inkeping hebben.

Maar terwijl Apple-fans nog steeds niet begrijpen waarom de nieuwe MacBooks een inkeping hebben, lijkt het erop dat de Galaxy S8 Ultra een reden heeft: een dubbele front-facing camera, met twee high-end sensoren. Dat is de bewering van de beroemde Ice Universe leaker (er is nog niets officieel over de Galaxy Tab S8 Ultra op dit moment), een mysterieuze maar tot nu toe betrouwbare figuur. Nadat de afgelopen weken verschillende geruchten de ronde deden over de inkeping op de volgende Samsung-tablet, zegt Ice Universe nu dat hij 100% zeker weet dat de “inkeping” er zal zijn.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra: hoe hij eruit komt te zien

Volgens leakers van dit moment, en laten we niet vergeten dat het hier om geruchten gaat, wordt de Galaxy Tab S8 Ultra een toptablet. Het wordt een enorm scherm, met een diagonaal van 14,6 inch dat dankzij de zeer dunne randen bijna meer is dan een laptop.

Het scherm is natuurlijk een AMOLED-paneel van Samsung, maar het is de resolutie die naar verwachting indruk zal maken: 3K, met een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz, aanraakgevoelig en compatibel met Samsung’s S Pen. Als dit inderdaad de kenmerken van het scherm zijn, dan zal de gebruikte processor extreem krachtig moeten zijn.

Het is in feite aan de SoC om het scherm aan te sturen en hoe hoger de resolutie en de vernieuwingsfrequentie van het scherm, des te krachtiger de processor moet zijn. Daarom wordt er gesproken over het mogelijke gebruik van de nieuwe Samsung Exynos 2200, die waarschijnlijk binnenkort onthuld zal worden.

Galaxy Tab S8 Ultra: de inkeping en de camera’s

Maar laten we naar de beruchte inkeping gaan, die er volgens Ice Universe zeker zal zijn. Volgens de leaker zal het nodig zijn om ruimte te maken voor twee camerasensoren, waarvan één groothoek, beide in staat om video op te nemen tot 4K met 60 beelden per seconde.

Nu, bij een vrij snelle gedachte, vraag je je af wat het nut zou zijn van het hebben van twee van dergelijke sensoren in de selfiecamera. Het antwoord ligt naar alle waarschijnlijkheid in de twee woorden ‘slim werken’: met een bijna 15-inch scherm met ultrahoge resolutie en twee hoogwaardige groothoekcamera’s zou de Samsung Galaxy Tab S8 Ultra een ideale kandidaat zijn voor samenwerken op afstand, zelfs voor creatieven dankzij de S Pen.