Hoe Apple TV werkt en hoe u zich kunt abonneren

Apple TV is een van de belangrijkste technologische innovaties van de laatste tijd: Apple, het miljarden-dollar computerbedrijf, is gekomen met dit kleine, eenvoudige en functionele apparaat waarvan het systeem het mogelijk maakt TV te kijken via streaming. Het Apple TV-systeem, ook bekend als Apple TV Plus, distribueert tv-series, films en ander betaald entertainmentmateriaal via het internet. Hoewel Apple TV een technologie is die zeer populair is bij trouwe consumenten, mogen we zijn rivalen niet vergeten te vermelden: de reuzen Netflix, Prime Video, HBO, Hulu. De Apple TV-dienst biedt het voordeel dat hij ook toegankelijk is vanaf niet-Apple-apparaten, in meer dan 190 landen, waaronder Italië. De streamingdienst is beschikbaar via maandelijkse of jaarlijkse abonnementen, samen met de nieuwe Apple TV Channels, die deel uitmaakt van een nieuwe tak van het bedrijf uit Cupertino en ervoor zorgt dat gebruikers kunnen genieten van video’s met abonnement.

De makers van Apple TV besloten zich te concentreren op zowel de kwaliteit van de dienst als de prijs om te kunnen concurreren met de andere streaminggiganten, door een product te creëren dat niet alleen kan worden gebruikt door bezitters van Apple-accessoires, maar ook door degenen die het Android-systeem gebruiken. Dit is de grootste mogelijkheid die deze dienst biedt: iedereen kan dit nieuwe systeem gebruiken, zelfs als hij geen iOS-apparaat heeft. Dit is een enorme technologische vooruitgang die door velen wordt verwacht en die zeker een nog groter deel van de mogelijke gebruikers voor zich zal winnen.

Wat is Apple TV?

Wanneer we het over Apple TV hebben, hebben we het over een dienst die op 26 maart 2019 tijdens een groot evenement in het Steve Jobs Theater is gepresenteerd en die verantwoordelijk is voor de distributie van Apple TV+-content die zichtbaar is via de Apple TV-app en toegankelijk is via talloze apparaten. Praktisch gezien bestaat de Apple TV uit een klein kastje van 179 euro dat via een HDMI-kabel op de tv wordt aangesloten.

Vandaag de dag kunnen we vier versies van Apple TV tellen: met name de nieuwste generatie stelt de zogenaamde “nerds” in staat om videogames rechtstreeks uit de Apple TV App Store te downloaden.

Terwijl we het over Apple-apparaten hebben, heeft men de mogelijkheid om op Apple TV alle video’s te bekijken die lokaal zijn opgeslagen, gewoon door verbonden te blijven met het Wi-Fi-netwerk. En als je een iOS-apparaat hebt, kun je video’s en games op het tv-scherm weergeven, waardoor Apple TV een soort spelcomputer wordt, terwijl de iPhone als controller fungeert.

De vierde versie van Apple TV heeft meer functies dan de vorige drie. Het is zeer interessant om te ontdekken dat de winkel veel groter en rijker is, omdat hij gebruik maakt van een besturingssysteem dat speciaal door deskundigen is ontworpen. Met deze bijgewerkte versie zullen gameliefhebbers ook Tiny Wings, NBA, Real Racing en Chameleon Run kunnen spelen. Voor interactie met de games verandert de Apple TV Remote in een comfortabele, volledig aanraakbare joystick, net als een mobiel apparaat. Een van de vernieuwingen die in de nieuwste versie van Apple TV moeten worden vermeld, is de samenstelling van de afstandsbediening: niet langer een eenvoudig object met verschillende knoppen, maar een modern aanraakpaneel zoals dat van mobiele telefoons.

Met deze versie van Apple TV heb je ook eenvoudig toegang tot iTunes en zijn er diverse streamingkanalen zoals Redbull TV en Vevo en kun je dankzij de officiële MLB- en NHL-apps op de hoogte blijven van het sportnieuws. Sportfans, kom naar voren, er is ook een plek voor jullie! Met de nieuwste generatie Apple TV zullen meer technisch onderlegde gebruikers ook toegang hebben tot de iCloud Drive en foto’s en video’s op hun camerarol op elk gewenst moment kunnen bekijken, zonder ze te hoeven overbrengen.

Welke TV Box moet ik kopen?

Het is heel belangrijk om te weten welke TV Box je moet kopen op basis van je behoeften. Als u films en video’s wilt downloaden en op uw tv-toepassing wilt bekijken, hebt u alleen de Chromecast nodig, een eenvoudige stick die streaming content kan afspelen. Het is voor de meesten een gebruiksvriendelijk hulpmiddel, omdat het geen specifieke tv-kanalen heeft, maar je kunt er wel content mee op tv bekijken die je op een mobiel apparaat hebt staan.

Als je meerdere Apple-apparaten bezit en geïnteresseerd bent in zowel mobiele als internetstreaming, zul je zeker voor de Apple TV kiezen. Gebruikers kunnen ook films en programma’s bekijken via de “wachtrij”-optie, waarmee ze verder kunnen gaan waar ze waren gebleven.

Er is ook de optie om alle gekochte en gehuurde inhoud te bekijken in een specifiek paneel met de naam Bibliotheek: op bepaalde apparaten worden hier ook films, tv-series en programma’s getoond die naar het apparaat zijn gedownload. In werkelijkheid biedt Apple TV veel meer functies, zij het tegen een hogere prijs dan andere systemen.

Apple TV: veel origineel en exclusief content voor jong en oud

De streamingstrijd heeft er een nieuwe concurrent bij: Apple TV, dat met zijn meer dan tien shows, docuseries, tv-series en films giganten als Netflix en Amazon Prime uitdaagt. De Apple TV-catalogus zit boordevol origineel materiaal, voor elk wat wils. Er is een enorm aanbod aan films en tv-series die consumenten op Apple TV kunnen vinden, maar ook originele Apple producties.

The Morning Show, See, Ghostwriter, Dickinson, Helpsters en nog veel meer behoren tot de populairste titels die je op Apple TV kunt vinden. Exclusief Apple TV-materiaal is er daarentegen wel met Little America, Hala, The Banker, Servant en Truth Be Told. Een ander punt dat in het voordeel van Apple TV pleit in vergelijking met sommige grote reuzen, is dat het materiaal vertaald is in een veertigtal talen, met ondertitels voor slechthorenden en audiobeschrijvingen in acht talen. De Apple TV-dienst wil elke maand nieuw en origineel materiaal toevoegen dat je kunt bekijken op je iPhone, iPod Touch, iPad en, zoals eerder gezegd, in je browser. Als u graag regenachtige dagen op de bank doorbrengt met een goede film, vindt u op Apple TV zeker wat u zoekt, met de mogelijkheid van originele taal en ondertiteling.

Dus, Apple TV, biedt het grote voordeel van een ruime keuze die van maand tot maand wordt vernieuwd, in tegenstelling tot andere systemen, die dezelfde producten voor een lange periode aanbieden. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat de gebruiker elke dag kan kiezen wat hij wil bekijken, en de opname van volledig originele en nieuwe inhoud die door het bedrijf zelf wordt geproduceerd, maakt het aanbod compleet. Dit maakt het verschil, en Apple TV weet daar alles van!

Komt binnenkort naar Apple TV: wat is er nieuw

Net als veel van zijn concurrenten hebben de makers van Apple TV snel tv-series gemaakt in allerlei genres: horror, romantische komedies, fantasy, drama. Een van de meest verwachte is Amazing Stories, een aantrekkelijke herneming van de beroemde anthologie fantasieserie Incredible Stories uit de jaren 1980, gecreëerd door Steven Spielberg. Binnenkort verschijnen ook Central Park, My Glory Was I Had Such Friends en Pachinko, dat het verhaal vertelt van vier generaties van een Koreaanse immigrantenfamilie die naar Japan verhuist.

Apple TV: hoeveel kost een abonnement

Om Apple TV te activeren, hoeft u alleen maar de app op uw apparaat te installeren. Apple TV wordt geleverd met een gratis proefperiode van zeven dagen, waarna potentiële consumenten kunnen kiezen of ze zich al dan niet abonneren op de dienst.

Apple TV-abonnement kost €4,99 per maand, wat het een lage, betaalbare prijs maakt. Hierdoor kan de dienst de concurrentie aangaan met andere giganten, die hun inhoud tegen een hogere prijs aanbieden.

Het is zeer interessant om te weten dat het abonnement op de dienst niet alleen door de eigenaar, maar door zes andere mensen kan worden gebruikt, wat weer een punt in het voordeel van Apple TV is. Als u een nieuwe iPad, iPhone of Mac koopt, is de dienst bovendien een jaar lang volledig gratis, aangezien hij in de aankoopprijs van het product is inbegrepen. Apple TV is een verstandige aankoop voor wie een grote sprong voorwaarts wil maken op het gebied van technologie, maar ook voor wie al een grote fan is van Apple-producten: in dit scenario zal Apple TV zijn natuurlijke plaats in uw huis vinden, klaar om een uitstekende service te bieden.

Als het abonnement op Apple TV eenmaal is geactiveerd, wordt het gebruik van content een fluitje van een cent: u hoeft de app op uw apparaat te openen en het materiaal te selecteren dat u wilt bekijken. Alles is maar een klik verwijderd!