De beste nieuws apps om te downloaden

Elke dag worden we letterlijk gebombardeerd met informatie die we, vaker wel dan niet, niet de tijd hebben om te volgen. Er zijn zoveel mediadiensten en vaak zijn we niet in staat het nieuws te filteren, worden we overspoeld door nieuws dat onnauwkeurig is, slecht wordt beschreven of dat ons eigenlijk helemaal niet interesseert. We hebben allemaal niet genoeg tijd om ons goed te informeren, omdat we lange uren op het werk doorbrengen of voor examens studeren.

Er zijn veel manieren om ons te helpen op de hoogte te blijven zonder overspoeld te worden door de stortvloed aan nieuws en tegelijkertijd een zeker filter te behouden op wat ons echt interesseert.

Naast het klassieke lunchjournaal is er nog een hulpmiddel dat je niet mag vergeten en dat de laatste tijd de steunpilaar van de dagelijkse informatie is geworden: de smartphone. Om ervoor te zorgen dat u alleen informatie ontvangt die relevant is voor uw interesses, gefilterd door betrouwbare bronnen en geschreven op een betrouwbare manier, moet u vertrouwen op de beste informatiedistributie-apps die er zijn.

Het belang van nieuws

Alleen al in Italië worden er elke dag honderdduizenden artikelen online gepubliceerd over de meest uiteenlopende onderwerpen, van politiek tot economie, inclusief roddels en sport. Om ervoor te zorgen dat we alleen de informatie krijgen waarin we echt geïnteresseerd zijn, en om tijd te besparen, kunnen we ons wenden tot nieuwsapplicaties die op smartphones kunnen worden geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u gerenommeerde en betrouwbare websites kiest om tijd te besparen en te voorkomen dat u verstrikt raakt in nepnieuws.

In dit artikel vindt u enkele nieuwsapps die u kunt downloaden om het meeste te halen uit de minuten die u elke dag besteedt aan informatie en algemene cultuur. Er zijn veel apps, en niet allemaal kunnen ze je dorst naar nieuws stillen. Hier zijn een paar tips om u te helpen uw weg te vinden in de jungle van moderne informatie, zodat u altijd klaar bent en… bovenop het nieuws zit in elk gesprek.

App voor het nieuws van de dag: Google News

Er zijn tal van apps die nieuws melden en u in staat stellen het naar eigen inzicht te filteren. Op de hoogte blijven van wat er buiten ons venster gebeurt, plaatselijk of wereldwijd, is zeer belangrijk om op de hoogte te blijven van de actualiteit, en helpt ons om ons deel te voelen van een groot onderling verbonden geheel. Wat er in het Midden-Oosten gebeurt, kan immers altijd direct of indirect van invloed zijn op Italië en ons leven.

Een van de beste apps voor dagelijks nieuws is zeker Google News aan te bevelen, dat kan worden geïnstalleerd op Android en iOS (Apple). Deze applicatie werd ontwikkeld door Google en is wellicht de meest gebruikte in Italië. De app is niet alleen vooraf geïnstalleerd op veel mobiele apparaten, maar is ook licht en gemakkelijk te gebruiken dankzij een eenvoudige en intuïtieve grafische interface.

De app is gekoppeld aan uw Google-account, wat betekent dat u, als u een Gmail-adres hebt, bepaalde meldingen op basis van de configuratie van de app desgewenst per e-mail ontvangt, zodat u op de hoogte kunt blijven van de informatie die er echt toe doet. Google News is niet alleen een volledig gratis app, maar u kunt ook de interessecategorieën selecteren waarvan u op de hoogte wilt blijven. Het houdt ook rekening met uw zoekopdrachten en algemene voorkeuren om u te voorzien van een feed van informatie met betrekking tot wat u zoekt. Als u bijvoorbeeld graag leest en online boekbesprekingen zoekt, is de kans groter dat Google News wordt gevuld met informatie over literatuur of auteurs die u leuk vindt. Omdat het een gratis app is, bevat Google News echter advertenties en reclames.

U kunt Google News op uw apparaat installeren door naar de Play Store of de iOS App Store te gaan en de naam van de app in de zoekmachine te typen. Vervolgens kunt u klikken op ‘Installeren’ of ‘Ophalen’ of eventueel ‘Bijwerken’ om de app te starten zodra deze klaar is met installeren.

U dient in te loggen op uw Google-account en uw geldige Gmail-adres in te voeren. Zodra u bent ingelogd, krijgt u een persoverzicht dat speciaal voor u is ontworpen en waar u gewoonlijk naar op zoek bent in het nieuws, zodat u niets hoeft te missen. U kunt uw voorkeuren ook handmatig invoeren via het informatiemenu. Google News heeft ook een weersinformatiedienst, zodat u altijd op de hoogte bent van de laatste veranderingen en uw paraplu kunt onthouden als u die nodig hebt!

De bovenkant van de app is gewijd aan een handvol nieuwsberichten, ongeveer 5, die Google relevant acht voor uw zoekgewoonten, maar u vindt er ook nog veel meer in de verschillende categorieën. Door te klikken wordt u op de hoogte gebracht van de bron van de informatie, terwijl de nadruk blijft liggen op wat echt belangrijk is: waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid.

In uw favorieten vindt u de categorieën of onderwerpen die u interesseren en die u eerder hebt geselecteerd, en die u op elk gewenst moment kunt wijzigen om een zeer nauwkeurige reeks nieuws te hebben die aan uw behoeften voldoet.

Microsoft News (Microsoft Nieuws)

Microsoft Nieuws is een gratis app met advertenties voor zowel iPhone als Android en is volgens de publieke opinie (en het totale aantal downloads in de winkel) een van de beste apps voor het verkrijgen van realtime nieuws uit zeer, zeer betrouwbare bronnen – dat wil zeggen de belangrijkste erkende Italiaanse kranten.

Wat is het verschil met Google Nieuws? Microsoft Notizie is veel configureerbaarder dan Google News, direct vanaf de eerste pagina, en heeft ook widgets om het belangrijkste nieuws direct naar het beginscherm van je smartphone of tablet te brengen.

Als je de app eenmaal hebt geïnstalleerd, kun je je aanmelden met je Microsoft-account, of ingelogd blijven en alle relevante diensten ontvangen zonder in te loggen. De eerste opzet helpt u de onderwerpen te selecteren die u echt interesseren, door u te helpen ze te sorteren op relevantie, populariteit en persoonlijke smaak.

Druk op het stericoontje onderaan om uw interesses op elk moment te wijzigen. Als u naar een bepaald nieuwsbericht moet zoeken, kunt u Google omzeilen en de interne zoekmachine van de app rechtstreeks gebruiken. Als je bijvoorbeeld GPS inschakelt, vind je ook veel lokale informatie, zodat je altijd weet wat er om je heen gebeurt!

Je kunt het nieuws waarin je het meest geïnteresseerd bent ook opslaan of opzij leggen om later te lezen, of zelfs delen op sociale netwerken om te weten te komen wat je contacten ervan vinden.

News Republic

News Republic is gratis verkrijgbaar voor Android en iPhone en is een advertentie-ondersteunde app met oogstrelende graphics en een groot configuratiepotentieel. Er zijn veel nieuwscategorieën en u kunt tot in detail selecteren wat u in uw feed en zelfs in uw Home-widget wilt laten verschijnen, zodat u altijd de meest actuele informatie ontvangt die relevant is voor uw interesses, zonder dat u vanuit uw browser door de verschillende secties van de sites hoeft te zoeken.

Degenen die niet van te veel configuraties houden, kunnen zich wenden tot News Republic: met zijn meer dan drieduizend bronnen, van min of meer bekende websites, kan het u helpen tot de kern te komen en een nauwkeurige selectie te maken van de onderwerpen waarover u op de hoogte wilt blijven.

De interface is verdeeld in: Voor jou, Video en Sport. U kunt er meer toevoegen door op het ‘+’-icoontje te klikken, waarmee u de onderwerpen kunt verfijnen. U kunt ook door de beschikbare bronnen bladeren, zodat u nooit de fout in gaat.

Feedly

Naast ondersteuning voor RSS-feeds is Feedly een app die beschikbaar is voor Android en iOS en waarmee u de informatie die u kunt ontvangen op indrukwekkende wijze kunt configureren. Omdat het gratis is, zijn er geen advertenties of in-app aankopen. Feedly combineert niet alleen verschillende bronnen, maar stelt je ook in staat om door het nieuws te bladeren met zijn snelle-leessysteem op basis van vingerbewegingen. U kunt categorieën aan uw feed toevoegen om altijd op de hoogte te blijven van de onderwerpen die u interesseren.

Andere nieuwsapps

Het zal u verbazen hoeveel apps er zijn om snel informatie van het web te halen, zonder dat u krantenwebsites hoeft door te spitten. We hebben ook Press Review (Android), Flipboard (Android en iPhone) en SQUID, andere geweldige apps om op de hoogte te blijven. Welke is de beste? Ze zijn allemaal erg goed, om de waarheid te zeggen, en laten verschillende gradaties van aanpassing toe om alleen gefilterd nieuws te krijgen dat bij onze interesses past. Het verschil zit hem in de grafische interface: welke vindt u het mooist? Welk meldingssysteem houdt het beste rekening met uw leefruimte en slaagt er vooral in om u informatie te sturen over wat u echt interesseert?

We raden u aan om er om te beginnen ten minste een paar te installeren en degene die u het minst aanspreekt te vervangen door een andere uit de lijst, zodat u na een paar weken experimenteren degene vindt die het beste bij u past.

En hoe zit het met voetbal?

Als u op zoek bent naar informatie over sport en voetbal, raden we u aan om een paar gespecialiseerde apps voor dit doel te proberen. Probeer Onefootball (Android en iPhone), Sky Sport of 90Min, of de Gazzetta dello Sport app. Dit zijn allemaal gratis apps, en bevatten dus advertenties of in-app aankopen. Ze zijn echter gemakkelijk te gebruiken en op te zetten.