WhatsApp, hoe kom je erachter wanneer ze berichten lezen

WhatsApp stelt gebruikers in staat om erachter te komen hoe laat de ontvanger een ontvangen bericht leest. Zo doe je dat op Android en iOS

WhatsApp integreert de laatste jaren steeds nieuwe functies die de gebruiksvriendelijkheid van de app verbeteren, maar die ook voor veel discussie hebben gezorgd. Een voorbeeld zijn de dubbele blauwe vinkjes waarmee u kunt zien of het bericht dat u hebt verzonden, door de ontvanger is gelezen. Maar weinigen weten van een andere functie van de applicatie, waarmee je de tijd kunt achterhalen wanneer het bericht is bekeken.

Deze informatie lijkt misschien nutteloos, maar in werkelijkheid is het essentieel om te begrijpen hoe lang onze vriend het bericht al leest. Als er bijvoorbeeld een paar uur zijn verstreken, betekent dit dat hij niet geïnteresseerd is in ons voorstel of dat hij het alleen maar heeft gelezen maar vergeten is te antwoorden. Om erachter te komen hoe lang het bericht al is gelezen, gebruik je een eenvoudige functie in WhatsApp die maar weinig mensen kennen. Je hoeft het niet te activeren in Instellingen, maar het is standaard aanwezig in de app. Zo kom je erachter of iemand je WhatsApp-bericht heeft gelezen.

Hoe kom je erachter of een WhatsApp-bericht is gelezen

Je hebt een vriend een WhatsApp-bericht gestuurd, hij heeft het gezien, maar reageert nog steeds niet. Wat kan de oorzaak zijn? Misschien is hij niet geïnteresseerd in het voorstel, of heeft hij op dat moment geen zin om te antwoorden. Maar het kan ook zijn dat je het net gelezen hebt. De blauwe vinkjes in WhatsApp laten je weten dat het bericht is gelezen, maar ze bieden geen informatie over wanneer het bericht is bekeken. Gelukkig biedt de applicatie een eenvoudige truc om ook het tijdstip te achterhalen waarop het werd bekeken. Selecteer gewoon het bericht dat u hebt verzonden en druk op het pictogram “i” dat bovenaan verschijnt. Er wordt een nieuw venster geopend met alle informatie over het bericht: het tijdstip waarop het bij de ontvanger werd afgeleverd en wanneer het werd gelezen. Op deze manier kunnen we zien wanneer onze vriend het bericht heeft gelezen.

De truc werkt zowel op Android als iOS en ook binnen groepen. Door het bericht dat wij hebben verzonden te selecteren en op het pictogram “i” te drukken, komen wij te weten welke mensen het hebben bekeken.