IPhone12 Mini: schermproblemen gemeld

IPhone 12 Mini blijkt een vervelend schermprobleem te hebben: talloze meldingen op Reddit en de fora, maar Apple reageert niet

Het problematische debuut van de iPhone 12 Mini: gebruikers van Apple’s nieuwste 2020-smartphone hebben op Reddit gemeld dat het touchscreensysteem van het scherm in bepaalde situaties niet reageert op opdrachten. Met nog maar een paar dagen te gaan voor de officiële lancering, heeft Cupertino nu al te maken met de eerste hoofdbrekens als gevolg van dit vervelende defect.

De nieuwe iPhone 12 Mini debuteerde pas op 13 november in Italië en een groot deel van de wereld, slechts een paar dagen na zijn grote broer de iPhone 12, en hij ging meteen in de verkoop, maar nu al lijkt er iets mis te zijn gegaan bij de realisatie ervan. En toch is Apple’s kleintje met recht een van de vlaggenschepen van de 2020-lijn iPhones, niet alleen dankzij zijn 5G-module die bliksemsnelle verbindingen en gegevensoverdracht mogelijk maakt, maar vooral dankzij de langverwachte A14 Bionic-chip die nu al resultaten laat zien die Android-concurrenten doen sidderen.

iPhone 12 Mini, wat is het probleem met het scherm

Wat de allereerste gebruikers van de iPhone 12 Mini hebben geconstateerd is een bijzonder ernstig probleem, aanwezig wanneer de smartphone met het scherm vergrendeld is. Het vergrendelscherm staat het gebruik van de camera of het LED-lampje niet toe, en maakt het ook niet mogelijk om het scherm te ontgrendelen door omhoog te vegen.

In de praktijk is het niet meer mogelijk om het scherm te ontgrendelen als het eenmaal vergrendeld is, behalve via het gezichtsherkenningssysteem. Het is dus een echt probleem, gezien het feit dat iOS een veeg vereist om de ontgrendelingscode in te voeren tijdens het opstarten, maar ook bij herhaaldelijk falen om het gezicht te herkennen.

iPhone 12 Mini, wat veroorzaakt het weergaveprobleem

Veel gebruikers hebben de belangrijkste officiële en onofficiële forums (vooral Reddit USA) opgezocht om te klagen over het probleem, waarbij ze zelfs de contouren van het probleem hebben gedefinieerd om het optreden ervan te omzeilen. De oorzaak van de storing, volgens gebruikerstests, waardoor de iPhone 12 Mini vingeraanrakingen niet herkent en er niet op reageert, is het gebruik van een beschermende folie of schokbestendig glas op het display, gecombineerd met een hoesje.

Om dit te verhelpen zou de gebruiker gedwongen worden om iets geleidends aan te raken, zoals de metalen behuizing van de smartphone of het cameraframe. Hetzelfde geldt als de telefoon wordt aangesloten op de wandlader: het probleem verdwijnt en de iPhone 12 Mini kan zonder problemen worden gebruikt.

iPhone 12 Mini, de workaround in afwachting van de reactie van Apple

Op dit moment heeft Apple nog niet gereageerd op de vragen van zijn klanten, waardoor de enige oplossing het verwijderen van de beschermende voorzieningen is die de integriteit van de nieuwe smartphone waarborgen. Gebruikers maken zich echter nog steeds zorgen over de mogelijkheid van een geleidingsprobleem, dat waarschijnlijk niet zal worden opgelost door de eerste software-update die over een paar weken kan verschijnen.