Hoe WhatsApp-spraaknotities beluisteren zonder de afzender te laten weten

Als we een spraaknotitie op WhatsApp hebben ontvangen, zijn er enkele eenvoudige trucs om het bericht te beluisteren zonder dat het dubbele blauwe vinkje verschijnt

Iedereen heeft wel eens een WhatsApp-spraaknotitie ontvangen van precies die persoon met wie we ruzie hebben gehad. Als je trots bent, is je eerste gedachte om niet naar het bericht te luisteren, maar als je nieuwsgierigheid te groot is, zijn er een paar kleine trucs die je kunt gebruiken om naar de spraakmemo te luisteren zonder dat de afzender het weet.

Net als bij berichten, foto’s en video’s kun je naar de spraakmemo luisteren zonder online te verschijnen, en dus zonder dat de afzender erachter komt dat je naar zijn opname hebt geluisterd. Deze trucs zijn heel eenvoudig en liggen binnen ieders bereik. Ze zijn in enkele seconden uit te voeren en stellen ons in staat te horen wat onze contactpersonen zeggen zonder “levenstekenen” te geven.

Gebruik vliegtuigmodus

Misschien is de eenvoudigste manier om een WhatsApp-bericht te lezen zonder dat het dubbele blauwe vinkje verschijnt, het gebruik van de vliegtuigmodus. Hoe doe je dit? Eenvoudig: wanneer we een melding ontvangen dat we een audiobericht hebben ontvangen, zetten we de Vliegtuigmodus aan in de Instellingen van de telefoon en nadat we ervoor hebben gezorgd dat er geen netwerkverbinding meer is, openen we WhatsApp. Op dit punt kunnen we onbezorgd naar de notitie luisteren: zelfs als we de dataverbinding weer inschakelen, krijgt de gebruiker geen melding van onze activiteit.

Hoe toon ik de blauwe stip niet in spraaknotities

WhatsApp heeft echter ook een andere manier om gebruikers te melden dat iemand hun spraaknotitie heeft gehoord. Wanneer we naar een noot luisteren, verandert de stip die het verstrijken van de tijd aangeeft van kleur, van groen naar blauw. Er zijn twee manieren om dit te voorkomen. Nadat we de vliegtuigmodus hebben geactiveerd en de chat zijn binnengegaan, kunnen we op de knop met de pijl naar rechts drukken en het bericht doorsturen naar een vertrouwd contact of naar een WhatsApp-groep die alleen uit ons bestaat (je hoeft alleen maar de groep aan te maken en een of twee mensen uit te nodigen, die je er vervolgens weer uitgooit). Op die manier kunt u de noot zo vaak beluisteren als u wilt en zonder dat u de vliegtuigmodus hoeft te activeren om offline te komen.