Wat is clickbait-reclame?

Clickbait, ook geschreven als clickbait, is online inhoud die sensationele koppen en tekstbeschrijvingen gebruikt om een ​​persoon te verleiden om te klikken om het originele webartikel bij de bronpublicatie te bekijken. Clickbait heeft de neiging zich snel te verspreiden via sociale media en deelsites, zoals Facebook en Twitter.

Clickbait is Inkomsten

Elke doorklik en weergave van het bronartikel genereert doorgaans op advertenties gebaseerde inkomsten voor de publicatie. Hoe meer klikken een artikel ontvangt, hoe meer inkomsten er worden verdiend. Om deze reden is clickbait ontworpen om een ​​groot aantal lezers aan te trekken en gebruikt het zelden kwaliteitsrichtlijnen en onderzochte bronnen. Sommige clickbait-artikelen gebruiken een groot aantal afbeeldingen of videoclips verspreid over meerdere pagina’s om het aantal klikken door de gebruiker verder te verhogen. Elke pagina in de clickbait zal meerdere advertenties bevatten.

Clickbait Headlines en inhoud

De kop van een clickbait-artikel is het belangrijkste element. De koppen van Clickbait worden vaak geschreven om gevoelens te manipuleren of de aandacht te trekken. De kop kan bijvoorbeeld gevoelens van woede oproepen (“Je zult woedend zijn over wat er met dit kleine meisje is gebeurd”). Andere soorten clickbait zijn slim ontworpen om mensen nieuwsgierig te maken (“Deze man vond een verzegelde envelop. Je gelooft niet wat erin zat!”).

Vaak zijn de kop en de inhoud van de clickbait van sensationele, provocerende of controversiële aard. Dit soort koppen, samen met in het oog springende afbeeldingen en het delen en reageren op sociale media, zijn allemaal veelvoorkomende elementen van clickbait.

Clickbait-voorbeelden (zoeken op Facebook)