Instagram wachtwoord: hoe het te veranderen

Als je je instagram wachtwoord bent vergeten en het wilt herstellen of veranderen, lees dan dit artikel! Je ontdekt wat je kunt doen om je Instagram-wachtwoord te wijzigen.

Het komt vaak voor dat je vanaf een ander apparaat moet inloggen op je Instagram-account. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u om diverse redenen besluit in te loggen met uw computer. Heel vaak gebeurt dit echter wanneer u een nieuw mobiel toestel hebt gekocht. In de meeste gevallen blijft dit beperkt tot het gebruik van hetzelfde wachtwoord voor alle accounts. Dit is niet aan te bevelen, aangezien het zo gemakkelijk is om het slachtoffer te worden van online fraude. Anderen geven er de voorkeur aan een gemeenschappelijke root te gebruiken, waarbij ze hun hoofdwachtwoord enigszins wijzigen. Op die manier zal het, door twee of drie variaties te onthouden, mogelijk zijn het exacte wachtwoord te achterhalen voor de toegang die u nodig hebt. Deze methode is echter verre van onfeilbaar, aangezien zij afhangt van het eigen geheugen. Als u uw Instagram-wachtwoord kwijt bent, kunt u echter nog steeds inloggen op uw account door de onderstaande instructies te volgen.

Instagram: uw wachtwoord herstellen

De eerste procedure voor het herstellen van uw vergeten Instagram-wachtwoord is het gebruik van uw e-mailadres. U moet op een of andere manier bewijzen dat u de gebruiker bent die eigenaar is van de rekening. Als u 50% van de informatie hebt die u nodig hebt om in te loggen, is dat een goede eerste stap.

Als u de applicatie hebt gestart, moet u naar het inloggedeelte gaan door op de link “Wachtwoord vergeten?” te klikken. Een nieuw scherm zal openen waar u het tabblad “Gebruikersnaam” moet selecteren. Voer uw e-mailadres in, let op typefouten. Klik op de knop “Volgende” en u zult een e-mail ontvangen van het automatische Instagram-systeem. Vervolgens moet u inloggen op uw e-mailaccount (als u uw wachtwoord niet meer weet, kunt u dat ook doen, op voorwaarde dat bij het aanmaken van de account een alternatief e-mailadres is opgegeven). Zodra u de e-mail in kwestie hebt gevonden, opent u deze en klikt u op “Reset uw Instagram-wachtwoord”.

Een nieuw scherm wordt geopend, waar u de toegangssleutel uit de ontvangen e-mail moet invoeren. Dit moet worden ingevoerd in de velden “Nieuw wachtwoord” en “Bevestiging nieuw wachtwoord” en klik vervolgens op de knop “Wachtwoord opnieuw instellen”. Op deze manier hebt u snel toegang tot uw Instagram-account, zij het met een volledig nieuw wachtwoord, dat u voor uw eigen veiligheid snel moet wijzigen.

In het geval dat u enkele dringende handelingen op het beroemde sociale netwerk moet uitvoeren, zal het volledig toegankelijk zijn met het tijdelijke wachtwoord dat u zojuist hebt gereset. Het kan dus onbeperkt worden gebruikt. U kunt ook uw wachtwoord herstellen zonder dat u uw e-mail hoeft te openen. Het telefoonnummer dat gekoppeld is aan je Instagram account is voldoende. Herhaal dezelfde procedure, maar voer deze keer uw mobiele telefoonnummer in, waarop u vervolgens een sms ontvangt met een link, zodat u een nieuw tijdelijk wachtwoord kunt instellen, dat u later kunt wijzigen.

Instagram: uw wachtwoord wijzigen

Als u weer toegang hebt tot uw Instagram-account, moet u uw wachtwoord wijzigen, waarbij u het tijdelijke wachtwoord dat u onlangs per e-mail hebt ontvangen, vervangt door een wachtwoord dat u gemakkelijk kunt onthouden. Nadat u op het kleine mannetje rechtsonder in de applicatie hebt geklikt, komt u in uw profiel.

Nu klikt u op de drie puntjes rechtsboven. De pagina “Opties” wordt geopend. Scroll naar beneden tot u het gedeelte “Account” en de optie “Wachtwoord wijzigen” vindt. Klik hierop om het wachtwoord dat u per e-mail hebt ontvangen te plakken, voer vervolgens een nieuwe gemakkelijk te onthouden code in, bevestig deze en activeer deze.