WhatsApp-groepen verlaten zou de beste strategie zijn om meldingen te overleven, maar dat is niet altijd mogelijk. Hier zijn de alternatieven
Ze zijn nuttig, ze zijn leuk, ze zijn makkelijk te gebruiken, maar ze zijn vervelend. We hebben het over WhatsApp-groepen, een van de meest gebruikte en gehate functies van de instant messaging app. Heel vaak bevinden we ons in groepen die uit een veelheid van mensen bestaan, zonder dat iemand ons daarom gevraagd heeft.
Maar het vervelendste aan WhatsApp-groepen zijn de meldingen: honderden trillingen elk uur om ons te waarschuwen dat iemand de zoveelste ‘goedemorgen’ van de dag heeft gestuurd. Wat kunnen we doen om WhatsApp-groepen te overleven waar we geen deel van willen uitmaken? Uitstappen is helaas niet altijd de meest raadzame keuze. Dit zijn vaak groepspraatjes waarbij collega’s, neven en nichten en familieleden aanwezig zijn. De groep verlaten zou problemen veroorzaken die moeilijk op te lossen zijn met een simpel “excuus”. Dus wat te doen? Leef je de hele tijd met een trillende smartphone? Zeker niet. Hier zijn enkele eenvoudige trucs om WhatsApp-groepen te overleven.
De groep het zwijgen opleggen
Dit is de gemakkelijkste en meest eenvoudige truc om de duizenden meldingen te overleven die in een uur binnenkomen van het tiental WhatsApp-groepen waarop we zijn geabonneerd: de groep het zwijgen opleggen. Op die manier zullen wij niet onaangenaam overkomen in de ogen van onze vrienden of collega’s en zullen wij blijven doen alsof wij aan de discussie deelnemen. Een WhatsApp-groep het zwijgen opleggen is heel eenvoudig: je gaat de chat binnen, drukt op het pictogram met drie verticale stippen in de rechterbovenhoek en tikt op de optie Meldingen zwijgen. Van tijd tot tijd kunnen we ook de groep binnengaan, een paar vriendelijke berichten sturen en doen alsof we geïnteresseerd zijn in de discussie.
Het tweede nummer sturen
Deze truc werkt alleen als je twee verschillende telefoonkaarten hebt. Als iemand die we niet goed kennen om ons telefoonnummer vraagt, sturen we hem het nummer dat we het minst gebruiken. Als ze ons dan in een grote WhatsApp-groep zetten, zullen de meldingen onze dag niet verpesten.
Familie WhatsApp-groepen: hoe te overleven
Naast chatsessies met werk en vrienden zijn er ook familiegroepen. De nachtmerrie van elk kind. Je bevindt je in groepen gevormd door je ouders, broers, zussen, ooms, neven en nichten en slimme grootouders. In dit soort WhatsApp-groepen is het bijna onmogelijk om ze te verlaten en je kunt ze zelfs niet dempen, anders zouden je familieleden het merken. Wat kun je doen om te overleven? Kies voor een slimme strategie: ga twee keer per dag naar de groep, ’s morgens vroeg en ’s middags vroeg. Zo lijkt het alsof we altijd actief zijn en blijven we op de hoogte van het laatste familienieuws.
Plaats geen inhoud die niet in lijn is met de WhatsApp-groep
Om ervoor te zorgen dat je jezelf niet voor schut zet, is het raadzaam om geen risicovolle inhoud in WhatsApp-groepen te plaatsen. Het is gemakkelijk om een fout te maken in de verkeerde groep en een nogal pikante foto in de kleutergroep te plaatsen. Je kunt je gemakkelijk vergissen in de verkeerde groep en een nogal pikante foto sturen in de groep kleutermoeders, in welk geval er een ware rel zou ontstaan en het verlaten van de groep de enige optie zou zijn.
WhatsApp-groepen verlaten
Van meet af aan hebben we gezegd dat je WhatsApp-groepen niet moet verlaten (het is onbeleefd), maar in sommige gevallen wordt de grens van tolerantie overschreden door de zoveelste foto met de tekst “Goedemorgen, koffie?”. Maar hoe voorkom je dat je een WhatsApp-groep verlaat zonder dat anderen het merken? Er zijn twee verschillende strategieën die kunnen werken: de eerste is om de groep ’s ochtends te verlaten, wanneer mensen druk aan het werk zijn en geen tijd hebben om op hun smartphone te kijken. De tweede strategie bestaat erin de WhatsApp-groep te verlaten terwijl de leden een verhitte discussie voeren. Op deze manier zal niemand onze uitgang opmerken. Kans op succes: 10%.