Foldimate, de slimme garderobe die was opvouwt in 10 seconden

Foldimate is een robot die in staat is om ongeveer 40 kledingstukken in ongeveer 4 minuten op te vouwen. Het heeft de grootte van een wasmachine en kost ongeveer 900 dollar

Het debuteerde vorig jaar op de Consumer Electronics Show 2017 en dit jaar heeft Sunnyvale, het bedrijf dat het produceert, besloten om het opnieuw te presenteren om de landing van het apparaat ook in Europa aan te kondigen. Waar hebben we het over? De FoldiMate, een robot die kleding, broeken en jurken opvouwt.

Het maakte zijn debuut op CES 2017 en veroorzaakte nogal wat opschudding, waardoor het bedrijf binnen een paar uur maar liefst 8.000 reserveringen kon verzamelen. Maar hoe werkt FoldiMate? Heel eenvoudig. De afmetingen zijn min of meer die van een wasmachine. Bovenaan is er een soort lint waarop u de te vouwen kleding legt, FoldiMate herkent ze en brengt ze in de machine. Binnen een paar minuten is de kleding opgevouwen door de deur aan de onderkant van de vouwmachine. Voorlopig kan het apparaat alleen de kleding opvouwen en niet strijken.

Minder tijd kwijt aan was

FoldiMate bespaart veel tijd die dagelijks verloren gaat met het opvouwen van kleding. Sunnyvale beweert dat de robot in staat is 20 tot 40 kledingstukken binnen 4 minuten te vouwen. Helaas kan FoldiMate op dit moment nog niet alle kleding in de robot vouwen: hij heeft een goed gevoel bij overhemden, handdoeken, broeken, kussenslopen en t-shirts, maar heeft een groot probleem met hoodies, ondergoed (te klein), sokken en babykleertjes. Maar de volgende versies van de robot zullen ook dit probleem proberen op te lossen. De afmetingen zijn vrij klein: 125 cm in de hoogte, 60 cm in de breedte en 70 cm in de diepte. Min of meer even groot als een wasmachine.

Prijs en beschikbaarheid FoldiMate

Tijdens CES 2018 kondigde het bedrijf aan dat de eerste FoldiMate-modellen in het laatste kwartaal van 2019 zullen worden verscheept. De catalogusprijs is $980, maar zal variƫren afhankelijk van de verzendingskosten. Sunnyvale kondigde ook een partnerschap voor de Europese markt aan met BSH, het bedrijf dat in Europa de toestellen maakt voor Bosch en Siemens.

De video in de opening is afkomstig van YouTube

Enkele van de video’s in deze rubriek zijn van het internet gehaald, en dus beoordeeld in het publieke domein. Indien de proefpersonen in deze video’s of de auteurs bezwaar hebben tegen de publicatie ervan, kunt u eenvoudig om verwijdering ervan verzoeken door een e-mail te sturen naar: [email protected]. We zullen de video zo snel mogelijk verwijderen.