Hoe bescherm je je Instagram-account met tweefactorauthenticatie

Om identiteitsdiefstal op Instagram te voorkomen is het belangrijk om de tweefactorauthenticatiefunctie te activeren, hier is hoe je dat in een paar eenvoudige stappen doet

De laatste tijd horen we steeds meer over gehackte Instagram-accounts en nepprofielen die door cybercriminelen op de populaire sociale media worden gebruikt om mensen te misleiden zich voor te doen als wie ze niet zijn. Daarom is het van groot belang dat we onze cyberbeveiliging verbeteren wanneer we Instagram gebruiken. Hoe?

Twee-factor-authenticatie, voor wie er niet mee vertrouwd is, is een beveiligingsoplossing waarbij een tijdelijk wachtwoord wordt gebruikt naast de gegevens die we gewoonlijk gebruiken om toegang te krijgen tot ons Instagram-profiel, of een ander webaccount. Dit tijdelijke wachtwoord wordt ons per e-mail, sms of spraakoproep naar onze smartphone toegestuurd telkens wanneer we opnieuw op onze Instagram-account moeten inloggen. In een notendop: nadat u uw gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd, vraagt het socialemediabedrijf u om een tweede toegangssleutel, die automatisch naar uw telefoon wordt gestuurd. Op deze manier, zelfs als een hacker erin slaagt ons wachtwoord te stelen, zou hij ons profiel niet kunnen betreden omdat de tweede beveiligingssleutel alleen in ons bezit zou zijn op de smartphone.

Hoe activeer je twee-factor authenticatie op Instagram

Het inschakelen van twee-factor authenticatie op Instagram is echt heel eenvoudig. En we zullen in staat zijn om het te doen op zowel een Android telefoon en een iPhone. Eerst starten we de Instagram applicatie op en klikken dan op het kleine man icoontje in de rechter benedenhoek om naar ons profiel gedeelte te gaan. Dan eenmaal in ons profiel klik op het icoontje van het hamburger menu (herkenbaar aan de drie horizontale lijnen) en dan op Instellingen. Scroll dan naar beneden tot u de kop Twee-factorauthenticatie vindt. Door op dit item te klikken wordt de sectie geopend die aan deze beveiligingsfunctie is gewijd en moeten we op Start klikken. Hier wordt ons gevraagd een beveiligingsmethode te kiezen, in de praktijk of we het tweede wachtwoord via SMS willen ontvangen of de code met een app willen genereren. Als we de app-methode kiezen, zal de telefoon bepalen welke geschikt is en geïnstalleerd, en als we er meer dan een hebben, zal hij ons laten kiezen welke we verkiezen.

.