WhatsApp, hoe schakel je de dubbele blauwe vink uit

Door sommige WhatsApp-instellingen te wijzigen, kun je je contacten de dubbele blauwe vink niet laten zien: zo doe je dat

De dubbele blauwe vinkjes van WhatsApp zijn een van de meest “geliefde en gehate” functies van de messaging-app. Enerzijds laten zij u weten wanneer de ontvanger van uw bericht het heeft gelezen, maar anderzijds worden zij gezien als een soort privacybeperking. Na veel klachten van gebruikers heeft WhatsApp een functie geïntroduceerd waarmee je de dubbele blauwe vinkjes kunt uitschakelen. Een grote stap voorwaarts op het gebied van privacy, maar deze nieuwe functie heeft ook zijn nadelen.

Als je hem binnen je account activeert, kun je niet meer achterhalen of je vrienden de berichten hebben gelezen die je hebt verstuurd. Ook kan het dubbele blauwe vinkje van WhatsApp niet worden uitgeschakeld in groepen. Als u de dubbele blauwe vinkjes niet wilt uitschakelen, zijn er enkele trucs waarmee u berichten kunt lezen die u ontvangt zonder dat uw vrienden erachter komen. Zo doe je dat

Hoe schakel je dubbele blauwe vinkjes in WhatsApp uit op Android en iPhone

Om het dubbele blauwe vinkje in WhatsApp-chats niet te tonen, hebben de ontwikkelaars de functie “Leesbevestiging” geïntroduceerd. Door het uit uw persoonlijke account te deactiveren, zullen uw contacten nooit weten of u hun bericht hebt gelezen. De functie is echter tweerichtingsverkeer: als je de dubbele blauwe vinkjes uitschakelt, kunnen we ook niet zien of onze vrienden de berichten lezen die we hen sturen.

Als je nog steeds overtuigd bent om de dubbele blauwe vinkjes van WhatsApp uit te schakelen, moet je deze eenvoudige stappen volgen op je Android-smartphone of iPhone.

Op Android moet je WhatsApp openen, op het pictogram met de drie verticale stippen rechtsboven drukken en vervolgens Instellingen selecteren. Klik dan op Accounts en dan op Privacy. Als u naar beneden scrollt, vindt u de optie “Leesbevestiging” en moet u het vinkje weghalen. Zodra dit is gebeurd, verdwijnt het dubbele blauwe vinkje uit je WhatsApp-account.

Als je een iPhone hebt, is de procedure zeer vergelijkbaar. Start WhatsApp, ga naar Instellingen en selecteer Accounts en vervolgens Privacy. Een tabblad wordt geopend en zet de toggle naast “Bevestigingen lezen” uit. Er verschijnt een waarschuwing: “Als u leesbevestigingen uitschakelt, kunt u de leesbevestigingen van anderen niet meer zien. Leesbevestigingen worden altijd verzonden voor groepschats.”

Voor de webversie van WhatsApp kun je leesbevestigingen niet uitschakelen.

Hoe je stiekem WhatsApp-berichten kunt lezen zonder dat het dubbele blauwe vinkje verschijnt

Als je de dubbele blauwe vinkjes van WhatsApp niet wilt uitschakelen, zijn er een paar trucs om WhatsApp-berichten te lezen zonder dat je vrienden het weten. Deze trucs zijn heel eenvoudig en werken op alle smartphones.

Om WhatsApp-berichten stiekem te bekijken, moet je Wi-Fi uitschakelen of de vliegtuigmodus inschakelen. Wat betekent dit? Wanneer we een bericht ontvangen op de messaging app, waarschuwt een melding ons dat er nieuwe berichten zijn om te lezen. Op dit punt gaan we naar de instellingen van de smartphone en deactiveren we de Wi-Fi of activeren we de vliegtuigmodus. We wachten een paar seconden en gaan naar WhatsApp: de berichten die we hebben ontvangen worden op de achtergrond gedownload en we kunnen ze zonder problemen lezen. Aangezien er geen actieve verbinding is op de smartphone, zullen onze vrienden het dubbele blauwe vinkje niet ontvangen.

Als het bericht eenmaal is gelezen, kunnen we Wi-Fi weer inschakelen of de Vliegtuigmodus uitschakelen en zal onze vriend het dubbele blauwe vinkje niet ontvangen om te bevestigen dat hij het bericht heeft gelezen.